Április 15-én, azaz jövő szerdán jelenik meg a kultikus thrash brigád ’Elhagyott város’ című új lemeze a GrundRecords gondozásában, az album nyitódalának végső változatához készített klip itt debütál a HRM oldalán. A lapozás után a borítót és dallistát is megnézheted.

Beyond

Bár korábban jelentek már meg előzetes klipek a zenekar YouTube-csatornáján, most az első dal véglegesített változatához tartozó videót mutatjuk be neked.

Az Írj egy levelet az égbe dalról az énekes/gitáros Parajdi Tamás „Para” így nyilatkozott: „Ez a dal nem az első változata ennek a számnak. Többszörös hangzás- és énekstílus módosításon esett át az idők folyamán, hiszen ahogy készült a lemez, úgy alakult ez a dal is. Minden verzióját be is mutattuk többször, azt remélve, hogy egyre jobb és jobb lesz. A lemez készítése során kialakult hangszálproblémám miatt például a zenekar felhagyott a dallammentes thrash korszakával (csak ordítás) és visszatért egy dallamosabb vonalra, továbbra sem kímélve a dobosunkat és a gitárosi posztok terén a csuklóizmainkat, tehát a baromira gyors tempókat ezúttal sem száműztük a repertoárból. A dal érdekessége még, hogy ez volt az első olyan számunk, amit ezzel az új Beyond felállással közösen írtunk meg, hiszen az előző ’Bérdonor’ lemezünk anyaga már angolul megvolt, mielőtt a banda 2016-ban újra összeállt.

Ebben a klipben még Bencze Gyula basszusozik, aki jó barátunk, és ő volt az, aki segített a Beyondot 2016-ban összeboronálni. Sajnos olyan munkát végez, amely nem teszi lehetővé a zenélést, így új basszusgitárost kellett találnunk. Ez meg is történt, így szerencsére Kovács Petivel tudjuk folytatni a zenélést. A találkozás vele véletlen volt: ő rajzolta meg a lemezborítót és csak később derült ki, hogy basszusgitározik. Még érdekesnek mondható, hogy a lemez stúdiót sosem látott, ugyanis én kevertem-kavartam, az éneket pedig próbahelyen, otthon, pincében és – ami talán a legérdekesebb – munkából hazafelé az út szélén, a parkolóban, egy Fiat Punto hátsó ülésén énekeltem fel. A Beyond ilyen. Sárból építünk palotát! Reméljük, nem omlik össze, ha kiszárad!”

Az új lemez, az ’Elhagyott város’ április 15-én jelenik meg a GrundRecords gondozásában, de a vírushelyzet miatt egyelőre csak a digitális felületeken. A későbbiekben viszont CD-változat is lesz majd! Addig is további infókat a Beyond vagy a GrundRecords Facebook-oldalán kaphatsz.

Dallista:

01. Írj egy levelet az égbe
02. Tömik a fejed 2
03. Mint egy elhagyott város
04. Álhírekből élek
05. Éhbér
06. Az utolsó csikkek
07. Megfojtanál egy kanál vízben
08. 18 óra munka
09. Hogyha a felhők fölött élnék
10. Csak Norrisz
11. Nekünk itt még dolgunk van
12. Háború
13. Készülj a pokolra

Beyond

Ezeket olvastad már?

Megosztás