Először lép fel Budapesten a Grammy-re jelölt Altin Gün, akik úgy játsszák a török népzenéből táplálkozó dalaikat, hogy azt minden pszichedelikus rock-rajongónak receptre kellene felírni.

Altin Gün

A zenekart a holland basszusgitáros, Jasper Verhulst alapította, de a soraiba angol, indonéz és persze török tagokat (például az énekesnő Merve Daşdemirt) tudó Altin Gün eddig két lemezt jelentetett meg, és a másodikat, a tavalyi ’Gece’-t már jelölték is az idei Grammy-re világzenei kategóriában, amit január 26-án fognak átadni Los Angelesben. Az Altin Gün a neves KEXP rádióban is fellépett (ahová nemrég a magyar progrockzenekar, a Qualitons is eljutott), ahol egészen varázslatos tájakra reptettek űrfunkos, pszichedelikus folkzenéjükkel.

Fő inspirációjuk a hetvenes évek modernizált török népzenéje, amit bátran vegyítenek saját koruk zenei hatásaival. Művészetük egy korábban sosem halott halmaz, melynek kiindulási alapja a saz, más nevén a baglama nevű török lant – ezt párosítják egy hagyományos beatzenekar hangszerparkjával, így létrehozva azt a földtől elrugaszkodott elegyet, ami hangzásuk védjegye a kezdetek óta.

A jegyvásárlással nem érdemes késlekedni, mert már alig pár szabad belépő van csak a koncertre.

Altin Gün
2020. február 9. 20.00
A38 Hajó
Jegyár: 4500 ft
Jegyvásárlás ITT.

 

Megosztás