Dahm Majuri Cipolla és Reto Mäder kollaborációja a krautrock világát idézi meg ambient és posztrock zenei hatásokkal.

JeGong

A JeGong egy új experimentális és indusztriális projekt, melyet a japán Mono dobosa, Dahm Majuri Cipolla, és a svájci Sum Of R gitárosa, Reto Mäder hozott létre. A duó debütáló albuma október 16-án jelenik meg a berlini székhelyű Pelagic Records (Cult of Luna, Mono, The Ocean) jóvoltából. A JeGong név tisztelgés a német Cluster zenekar alapítójának, Dieter Mobiusnak az egyik dala előtt.

A tagok a felvételeket egymástól távol készítették. Reto Mäder hangszereinek rögzítése Svájcban, a berni Hinterzimmer stúdióban történt, míg Dahm Majuri Cipolla dobfelvételei a New York-i BC stúdióban, Martin Bisi (Swans, Sonic Youth) producer segítségével kerültek rögzítésre. Az albumot részben New Yorkban mixelték, a további keverésre és maszteringre Finnországban került sor Jaakko Viitalähde (Oranssi Pazuzu, Dark Buddha Rising) társaságában.

 „Nagyon érdekes volt ezeket a felvételeket megcsinálni úgy, hogy sok-sok mérföld választott el minket egymástól. Reto elküldte az ötleteit, én pedig hozzáillő ritmikus mintákat állítottam elő.  Össze akartuk kombinálni az atmoszferikus hangokat és progressziókat a ritmikus pulzálással és minimalista, néha ismétlődő dobolással.” – mondta a felvételekről Cipolla.

Bár a páros sosem volt egy légtérben, ez mégis a zenekar előnyére vált. „Így jobban figyelsz a hangra és a közös nyelvre – mondja Cipolla. – A zene a felvétel körülményeitől függően különböző formákat ölt. Izgatottan várjuk, hogy dalainknak egy másik formáját élőben is be tudjuk mutatni. Részünkről a ’70-es évek német zenéje iránti kölcsönös szeretetről van szó. Mi tiszteljük ezeket a hősöket, de csakis a saját utunkon keresztül.”

Számlista:

01. Sowing Dragons Teeth
02. Sir Bell
03. Frames of Reference
04. Akashic
05. Ghost City
06. The Great Return of an Escaped Spirit
07. Black Monk Lurking
08. Stable Off
09. Relying Relying Relying
10. Faces of Earth
11. Hollow White Star
12. Spirit, The Horse
13. 3 People, A Donkey and 2 Souls
14. Everything is Empty (Visible)

JeGong LP


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás