Amorphis – Online koncertekkel ünneplik a jubileumot

írta rune | 2020.05.23.

A Tomi Joutsen által vezetett csapat sok más előadóhoz hasonlóan úgy döntött, hogy az interneten keresztül ad koncertet, méghozzá mindjárt kettőt.


Idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját az Amorphis, és bár az ez alkalomból tervezett turnét a jelenlegi helyzetre való tekintettel egyelőre elnapolták, a banda mégsem hagyja a rajongókat koncertek nélkül, mivel június elejére két live stream koncertet is bejelentettek. A csapat gitárosa, Esa Holopainen a következőket fűzte hozzá a bejelentéshez: „Az utóbbi időben rengetegen kérték tőlünk, hogy az interneten streamelve koncertezzünk és úgy éreztük, ennek eleget kell tennünk, ezért két alkalommal is jelentkezünk júniusban (június 3. és 4.). Nem lehet tudni, meddig tart a jelenlegi helyzet, szóval most úgy néz ki, hogy a közeljövőben ezen a két alkalmon kívül nem lesz több koncertünk.”

A banda az első nap az amerikai közönséget célozza meg, a második pedig elsősorban a finn és az európai, valamint a brit és az orosz közönségnek szól majd. Azok, akik jegyet váltanak a bulira, a koncert végét követő 48 órán belül bármikor újranézhetik a programot. A normál jegyek mellett úgynevezett támogató jegy is váltható, amivel lehetőség nyílik segíteni a bandát ebben az embert próbáló időszakban. Emellett a következő két hétben egy speciális, külön erre az alkalomra megálmodott ’Stream From The North Side’ feliratú zenekaros pólót is meg lehet vásárolni.

A két koncert ITT lesz megtekinthető.

Legutóbbi hozzászólások