fbpx

Ossian – Klipen a Forgószínpad

írta Hard Rock Magazin | 2020.04.13.

Stúdiós felvételekkel és a Barba Negra Trackben rögzített képsorokkal készült el a Forgószínpad videóklipje, mely az Ossian ’Csak a Jót’ lemezének negyedik előzetes dala.

A zenekar április 17-én megjelenő korongjának legfrissebb videója ismét Flasker Róbert és Radó Norbert (Photo InVisible) munkája. A koncerten készült felvételeken a szemfüles rajongók akár még saját magukat is felfedezhetik, a stúdióban pedig betekinthetünk a háttérmunkálatokba Varga Zoltán (SongSong Productions) hangmérnökkel. A videóban a zenekar tagjai mind felbukkanak munka közben – érdekességképp Paksi Endre énekes egyszemélyes kórusként többszörösen is, hogy ez hogyan is néz ki, kiderül a klipből.

Paksi Endre gondolatai és üzenete a Forgószínpad dallal kapcsolatban: „Ez az egyik kedvenc dalom az albumról, nagyon érdekes kettősség jellemzi. Egyfelől zeneileg van egy kimondottan vidám, lendületes hangulata, pedig a verzékben az elrontott dolgaimról, a múltbeli hibáimról elmélkedek benne. Nagyon jó érzés számomra ezeket kiadni magamból, sajnos azt látom, hogy erre nagyon kevesen képesek, vagy hajlandóak. Müller Péter ezt az általános emberi tulajdonságot kundabuffernek nevezte el, az önbecsapás, az öntolerancia szervének. Nagyon szellemesen meg is jegyzi, hogy »ez a több milliárd nemes lovag és fájdalmas Szűzanya hogy tud maga köré ilyen pocsék világot teremteni: rejtély«. Persze ez az önmagam iránti kettős mérce bennem is megvan sajnos, mint mindenkiben, de én legalább el- és felismertem a létezését és próbálok tenni ellene.”

A ’Csak a Jót’ albumot nyitó címadó dal március elsején debütált szöveges videó kíséretében, ezt ennyi idő alatt már több, mint 330.000-en néztek meg, hatalmas népszerűségével a 11. legnézettebb magyar videó volt a megjelenést követően. Egy héttel később érkezett meg az új Ossian-album első klipes dala – a hölgyeket Nőnap alkalmából köszöntötte a zenekar a Követem vakon című lírai balladával, mely a második a tavalyi, már több, mint 2,6 milliós megtekintésnél járó Gyönyörű Bolond után, melyet a zenekar nőnapi ajándékként tett közzé. Ez az új dal is kifejezetten népszerű, hiszen 280.000-es megtekintés fölött jár. Harmadikként különleges, a zenekar tagjainak otthonában forgatott videóklippel futott be az Aki előre néz március végén, melyben az előzőekhez hasonlóan pozitív gondolatokkal teli dallal üzenték, hogy bár hiányzik a szabad világ, mindenkit arra buzdítanak, hogy ha csak tehetjük, maradjunk otthon, így is vigyázva szeretteinkre és a környezetünkben élőkre.

Az első dal premierjével egy időben indult el a zenekar honlapján, a ossian.hu címen az album előrendelése is, és a rajongók első egy hét alatti lelkesedése alapján a ’Csak a Jót’ már aranylemez volt, és továbbra is biztosan halad afelé, hogy megjelenés napjára már platinalemez legyen. A lemezborítót és a címadó dal szöveges videóját a 2019-es ’A Reményhozó’ borítójához hasonlóan a HammerWorld grafikusa, Devecz Ádám (Kalapács, Road, Depresszió, Moby Dick, stb.) készítette.

’Csak a Jót’ lemezbemutató nagykoncert: Budapest, Barba Negra Track, 2020. 09. 12. Facebook-esemény ITT.

’Csak a Jót’ számlista:

01. Csak a Jót
02. Forgószínpad
03. Követem vakon
04. A saját kezemben
05. Aki előre néz
06. Mennyit ad még
07. Te leszel a vad vihar
08. Akiről álmodtál
09. Köszöntés
10. Ami nyomot hagy
11. Egyensúly
12. Egy lélegzet


Bónusz:
(Koncertfelvételek, 2019 szeptember, Barba Negra Track)
13. Ahol a szürkeség véget ér
14. Hangzavarban a Harmóniát
15. Gyönyörű Bolond
16. Soha nem lehet
17. A Barát
18. Ahányszor látlak

Legutóbbi hozzászólások