Tovább fertőzi a zeneipart a koronavírus

írta CsiGabiGa | 2020.03.22.

Sajnos a koronavírus elleni leghatékonyabb védekezés egyelőre az otthon maradás. És ez a csomagokra is vonatkozik. A nemzetközi határzárak azt eredményezték, hogy a nemzetközi kereskedelem is lassan leáll, a kiadók nagykereskedelmi raktárai bezárnak és a tavaszra tervezett lemezmegjelenéseket is elhalasztják.

 

 

Az Amazon bejelentette, hogy a már megrendelt csomagokat még kiszállítják, de új rendeléseket már nem vesznek fel. A Sony, a Warner, az ADA (Alternative Distribution Alliance), a Universal raktárai bezártak és a kiadók is lassan átütemezik a tavaszi megjelenéseket. Az áprilisban szokásos Record Store Dayt is június 20-ra halasztották idén. Így a koncertek után a második negyedévre tervezett lemezmegjelenések is későbbre kerülnek. A Frontiers Music már hivatalosan is közölte az április-májusi megjelenések csúszását.

„Nagy csalódással kell bejelentenünk néhány változást a közelgő kiadási ütemtervünkben. A koronavírus-járvány és annak az iparunkra gyakorolt ​​hatása – ideértve a fizikai kiskereskedelem működését is – egyszerűen kikényszerítette ezt a lépést.

Megértjük, hogy ez sokakat fel fog kavarni, de kérjük türelmeteket és megértéseteket, hiszen mi is ismeretlen vizeken evezünk. Egyszerűen nincs forgatókönyv ilyen típusú – rendkívül képlékeny – szituációkra, de mi mindent megteszünk, amit tudunk.

Kérjük, olvasd el az alábbi kiadási dátumváltozásokat! Ezekre a kiadványokra vonatkozó összes előrendelés továbbra is aktív. Ha előzetesen megrendelted ezeket, akkor az továbbra is száz százalékbanban érvényes. A megrendelést egyszerűen az új dátumon fogod megkapni.

És ne felejtsétek el, hogy bár a helyi független lemezáruházak az utcai forgalom elől többnyire bezártak, online megrendeléseket továbbra is vesznek fel, és országon belül még kiszállítják a rendeléseket. Ezek a kisvállalkozások valóban segítséget jelenthetnek ezekben a nehéz időkben, ezért kérjük, támogasd őket, ahogy csak lehetséges!

Függetlenül attól, hogy előrendeled a fizikai terméket, streamelsz egy-egy adatfolyamot a Spotify-on, az Apple Musicon, a Deezeren vagy az Amazon Music alkalmazásban, videót nézel a YouTube-on, vagy megosztod valamelyik közösségi média bejegyzésünket barátaiddal, értékeljük a támogatást, amit művészeinknek, kiadónknak és a kiskereskedelmi partnereinknek nyújtasz ebben a példa nélküli helyzetben.”

A bejelentett átütemezések:

2020. április 10-ről május 22-re:

Dennis DeYoung - '26 East, Vol. 1'
FM - 'Synchronized'
Her Chariot Awaits (feat. Mike Orlando & Ailyn) - 'Her Chariot Awaits'
One Desire - 'Midnight Empire'
Pretty Maids - 'Maid In Japan - Future World Live 30th Anniversary'

2020. május 8-ról június 12-re:

Blue Öyster Cult - 'iHeart Radio Theater N.Y.C. 2012'
Blue Öyster Cult - 'Curse Of The Hidden Mirror'
Electric Mob - 'Discharge'
House Of Lords - 'New World - New Eyes'
Magnus Karlsson’s Free Fall - 'We Are The Night'
Paralydium - 'Worlds Beyond'
Smackbound - '20/20'
Vega - 'Grit Your Teeth'

Legutóbbi hozzászólások