Godsticks – „A saját belső démonainkkal való küzdést helyeztük előtérbe”

írta karpatisz | 2020.02.03.

A Darran Charles (ének, gitár, billentyűs hangszerek), Dan Nelson (basszusgitár), Gavin Bushell (gitár) Tom Price (dob) felállású progresszív rock zenekar ötödik stúdiólemeze február 7-én lát napvilágot. A folytatásban két új dalt máris meghallgathatunk.

 

 

A Godsticks egyedi hangzását a kemény rock, a progresszív, az alternatív metal jegyei, a dinamikus hangzás, a dögös riffek és a mély érzelmek jellemzik, melyeket az ’Inescapable’ albumon is megtalálhatunk. A csapat energiáját arra összpontosítja, hogy a technikai megvalósítás mellett az új dalok érzelmi világa is megjelenjen a színpadon. A Kscope gondozásában, február 7-én megjelenő nagylemez felvételei a Monnow Valley stúdióban készületek James Loughrey (Skindred) producer vezetésével, a Denigrate című dal pedig Daniel Tompkins (vokál) közreműködésével készült. Az angol kiadó azt is elárulta, hogy CD és LP formátumban készíti el a kiadványt, előrendelést IDE kattintva adhatunk le. A csapat azt már elárulta új lemezéről, hogy egy központi motívum köré építették fel ’Inescapable’ zenei anyagát, de azt nem akarták, hogy konceptalbum legyen belőle.

A csapat énekese így mesélt erről: ”A szövegeimben mindig is személyes gondolatok, érzelmek és tapasztalatok jelentek meg. Az ’Inescapable’ esetében nagyon tudatosak voltunk, és odafigyeltünk arra, hogy ne ismételjük magunkat. Inkább az önkifejezés irányába és a saját belső démonainkkal való küzdést helyeztük előtérbe. Szoros kapcsolatom van a zenével, különösen a gitárral. Küzdenem kellene, hogy túléljem, ha elveszíteném őket. Mindkettő egyformán fontos szerepet tölt be az életemben. Már nagyon régóta perfekcionista vagyok, sok ember a tisztelet és a megbecsülés szemüvegén keresztül nézi a tetteinket. Én egyébként a látásmódom miatt nagy tehernek érzem, hosszú időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy újra a reálisan lássam a dolgaimat.”

’Inescapable’ dallista:

01. Denigrate
02. Victim
03. Relief
04. Surrender
05. Numb
06. Change
07. Breathe
08. Time
09. Resist

Legutóbbi hozzászólások