The Neal Morse Band – Márciusban jelenik meg a Brnóban felvett koncertfilm

írta karpatisz | 2019.12.10.

A The Neal Morse Band visszatért az InsideOut Music kiadóhoz. Új szerződést írtak alá, valamint bejelentették, hogy a következő koncertfelvétel, a ‘The Great Adventour – Live in BRNO 2019’ március 6-án jelenik meg.

A kiadó alapítója így kommentálta az új szerződést: „Neal és az InsideOut Music közötti kapcsolat nem csak múlt, most már készen állunk arra, hogy még több közös történetünk legyen a mostani prog rock generáció egyik kiemelkedő alakjával.”

A Neal Morse által dirigált formáció – amelyben Mike Portnoy, Randy George, Bill Hubauer és Eric Gillette zenél – még 2019 elején jelentkezett a ‘The Great Adventure’ című lemezével, mely a 2016-os konceptalbum, a 'The Similitude Of A Dream’ folytatása. A megjelenés után nem sokkal Európában is koncerteztek, ahol a csehországi Brno városában adott bulin teljes egészében megszólalt a ’The Great Adventure’ és a The Great Medley címet kapó összegyúrt dalsorozat, ahol Neal szólóanyagairól és a The Neal Morse Band minden egyes lemezéről megszólalt egy dal.

A 2 CD + 2 Blu-ray lemezeket tartalmazó digipack a főműsor mellett még egy kétóra hosszúságú dokumentumfilmet is tartalmaz, amelyet az amerikai és az európai koncerteken forgattak. Ezek mellett a ’The Great Adventure’ önálló dalainak videoklipjei is helyet kapnak az extrák között.

‘The Great Adventour – Live in BRNO 2019’ dallista:

01. Intro
02. Overture
03. The Dream Isn’t Over
04. Welcome To The World
05. A Momentary Change
06. Dark Melody
07. I Got To Run
08. To The River
09. The Great Adventure
10. Venture In Black
11. Hey Ho Let’s Go
12. Beyond The Borders
13. Overture 2
14. Long Ago
15. Child Of Wonder
16. The Dream Continues
17. Fighting With Destiny
18. Vanity Fair
19. Welcome To The World 2
20. The Element Of Fear
21. The Great Despair
22. Freedom Calling
23. A Love That Never Dies
24. The Great Medley
(Ráadás)

Randy George így mesélt a turnéról: „A Similitide-turnén az elvárások hatalmasra nőttek, egyre többen jöttek megnézni a koncertjeinket. Olyan sokan, mint még soha! Az emberek egyre izgatottabbak voltak, hogy teljes egészében eljátsszuk az új lemezt. Nekünk biztosra kellett menni, hogy el is tudjuk játszani ezt a hosszú művet. Ez volt az első alkalom, hogy Csehországban játszottunk, és a hely is különös volt, energiával teli esemény volt. Nagyon szerettük ezt a bulit!”

Legutóbbi hozzászólások