Psychotic Waltz – Februárban jelenik meg a régóta várt ötödik nagylemez

írta karpatisz | 2019.12.06.

Az amerikai progresszív metal csapat eredeti felállásában tért vissza, és rövidesen új albummal jelentkeznek. Nem kevesebbet, mint 23 évet vártunk rá. Az ’The God-Shaped Void’ megjelenését 2020. február 14-re tűzte ki az InsideOut Music.

A ’The God-Shaped Void’ alapjait Ulrich Wild hangmérnök segítségével rögzítették a csapat otthonában, San Diegóban, a többi felvétel az ausztriai Studio D-ben készült el, a kész anyag pedig Jens Bogrenhez (Opeth, Devin Townsend, Fates Warning) került, aki a keverést és a „maszter” példányt készítette, természetesen a svédországi Fascination Street Studios falai között. A lentebb látható borítót a csapat régi partnere, Travis Smith (Katatonia, Riverside, Nevermore) alkotta.

Dan Rock, a csapat gitárosa így mesélt az írásról és a felvételekről: „Először szeretnék köszönetet mondani azoknak a rajongóknak, akik mindvégig támogattak minket. Ez a lemez talán el sem készülhetett volna, ha nem éreztük volna ennyire jól magunkat és a rajongóink nem fejezték volna ki a hálájukat a 2011/2012-es reunion turnén. Én már most elmélyedtem a gondolatban, hogy új zenét fogunk játszani, és nem csak az első négy lemez anyagát. Ez alkalommal talán lassabb volt a dalírási szakasz, mint amilyen ezt megelőzően volt. Devonnal kiegészülve ültünk együtt egy szobában. De az idő változott, az internet világa sokat segített. Normál esetben Brian és én közösen jöttünk a gitártémákkal, mindegy, hogy otthon találtuk ki vagy együtt. Néha csak egy alap dobot programoztunk azért, hogy Norm elkapja a dal rezgéseit, aztán persze volt olyan, ami meg is maradt ezekből, a többi meg közös munkával kialakult. Minden időt kihasználtunk arra, hogy elégedettek legyünk a dallal, addig próbáltunk, amíg nem volt tökéletes, majd így készítettük csak a felvételt. Ezek után átadtuk a különálló dalokat Devonnak, aki az otthoni stúdiójában folytatta a munkát. Ott hozzá tudta tenni az énekszólamokat, változtatott is, újra hangszerelt bizonyos részeket, hogy számára kényelmesek legyenek. Ezek után visszaküldte nekünk, hogy ellenőrizzük le. Így ment végbe a teljes előkészület. Azt hiszem, Devon és én jó munkát végeztünk, már ami a teljes folyamat irányítását jelenti, de többet szerettünk volna kihozni, mint ami a fülnek kedves. Nagyon szerencsések voltunk, hogy Ulrich Wild el tudott jönni San Diegóba, és ott egy helyi stúdióban tudott dolgozni az alapokon. Még jobb lett akkor, amikor megnyílt a lehetőség arra, hogy Jens Bogren keverje és véglegesítse az anyagot. De mindez nem sikerülhetett volna az InsideOut Music elkötelezettsége nélkül, akik már akkor hittek bennünk, amikor ennyi idő után végre nekiálltunk az új anyag írásának. Mindannyiótoknak nagyon köszönjük, hogy ennyi éven át hittetek bennünk. Higgyétek el, megérte ezt a hosszú várakozást!”

Az első önálló dal bemutatkozása és a ’The God-Shaped Void’ előrendelése december 13-én kezdődik. Lesz hagyományos CD, limitált CD, 2 LP és digitális változat is. A kiadvány részletei is ekkor kerülnek nyilvánosságra.

Legutóbbi hozzászólások