Rock On! Tour-A – Öt zenekar indul közös turnéra 2020 elején

írta Hard Rock Magazin | 2019.12.04.

A 20 éves jubileumát ünneplő Kalapács már a 2018-as ’Örökfekete’ utódján dolgozik, és a szintén készülő friss nagylemezét bemutató Dalriada muzsikusaival fogtak össze a Rock On! Tour-A névre keresztelt közös országos turnén. Hozzájuk csatlakozik a jövőre új albumot tervező Alcohol, Schrott Péter (Zártosztály, Tűzmadár) elektro-metal projektje, a Continoom, és a ’Kavalkád’ albumot követően Seregély Csilla énekesnővel a közelmúltban kiegészült Palmetta zenekar.

A Kalapács novemberben tért vissza egy négy állomásos brit turnéról, melynek keretében a Pokolgép legendás, az alapító énekessel készült lemezek legjobb dalait vitték színpadra Dublin, Omagh, London és Manchester városokban. Kalapács József az idei évet javarészt Rudán Joe-val közösen tölti a színpadon, jövőre viszont mozgalmas év várható a zenekar számára, hiszen a 20 éves jubileum mellett egy friss nagylemez is készülőben van.

A Dalriada a 15 éves jubileumot ebben az évben ünnepelte a Nevergreennel közös Barba Negrában megrendezett születésnapi koncertet egy DVD anyag számára rögzítették is, amely várhatóan a készülő 10. nagylemezzel együtt jelenik meg. Az ’Őszelő’ lemez jövő év elején érkezik, Ficzek András szerint mind hangolás, mind hangszerelés tekintetében frissítettek a lemezírás folyamatán, Szög szerint pedig a címhez hűen ezúttal az igazi őszies, melankólikus hangulat lesz az uralkodó. A Dalriada az elmúlt években komoly nemzetközi ismertségre is szert tett, visszajáró fellépői a legnagyobb európai metal fesztiváloknak, turnéztak Japánban, Európa-szerte és a Karib-tengeren hajózó óceánjárón zajló 70 000 Tons of Me­tal fesztiválon is felléptek.

Az Alcohol tagsága új dobossal egészül ki, a turnén pedig a 2018-as 'Remélem zavarok' lemez dalai fogják a fő műsort képezni a régebbi ismert dalok mellett, jövőre pedig terveik szerint ismét stúdióba vonul a zenekar, Csöviék következő anyagára nem kell tehát ismét majdnem 10 évet várni.

Mozgalmas időszakon van túl a folk rockos Palmetta is, tavaly a rengeteg vendéggel együtt készült ’Kavalkád’ album mellett az ’Esztendőre vagy kettőre…’ című gyereklemez is megjelent, majd aranylemez is lett. Ezt követően Amerikában is jártak, a lendület pedig idén sem csökkent, annak ellenére sem, hogy júliusban több év közös munka után Szebenyi Szilvia énekesnő távozott a zenekar éléről, akit Seregély Csilla követett a mikrofon mögött.

Több év termését hallhattuk végre idén év elején a ’Not My War’ című korongon, a Tűzmadár és most már a Zártosztály éléről ismerhető Schrott Péter pedig a Continoom élén is kifejezetten aktív, az elektronikus, indusztriális metal projekt dalaival ezt a turnét is erősítik.

ROCK ON TOUR-A 2020
Kalapács - Dalriada - Alchohol - Continoom - Palmetta
Dátumok, helyszínek és események:

Kaposvár // 2020. 02. 08.
Győr // 2020. 02. 15. - Dalriada nélkül
Nyíregyháza // 2020. 02. 22.
Esztergom // 2020. 02. 29.
Eger // 2020. 03. 14.
Szeged // 2020. 03. 21.
Nagykanizsa // 2020. 03. 28.
Szolnok // 2020. 04. 11.
Tatabánya // 2020. 04. 25.
Budapest // 2020. 04. 18.

Zenekarok online:

www.facebook.com/KalapacsZenekarOfficial/
www.facebook.com/Dalriadahu/
www.facebook.com/Alcoholzenekar/
www.facebook.com/palmettazenekar/
www.facebook.com/continoom/

Legutóbbi hozzászólások