Aria – Gigantikus koncertanyaggal jelentkezett Oroszország ikonikus metalzenekara

írta TAZ | 2019.11.21.

Hosszú idő után új koncertkiadvánnyal jelentkezett az Aria (Ария). A csapat Oroszország legendás heavy metal gárdája, akik tavaly megjelent stúdiólemezükkel Nyugat-Európát is megjárták.

Az Aria 1985-ben alakult, és ugyan nem ők voltak az első szovjet zenekar, akik kemény zenét játszottak, azonban ők érték el a legnagyobb sikereket és az áttörést zenéjükkel. Sokan a Szovjetúnió Iron Maidenre adott válaszaként aposztrofálják őket, ráadásul a Maiden kapocs annyira erős lett az utóbbi időben, hogy tavaly megjelent stúdiólemezüket, a ’Проклятье морей’-t (angolul: ’Curse Of The Seas’) Roy Z-vel készítették, akit Bruce Dickinson szólókarrierje révén ismerhetnek sokan. A maszterelés is komoly kezek közé került, ugyanis Maor Appelbaum foglalkozott az anyaggal, aki olyan csapatokkal dolgozott korábban, mint például a Yes, a Dokken, a Sepultura vagy éppen a Therion. A zenekar a lemeznek köszönhetően idén a német Keep It True fesztiválon és a francia Pyrenean Warriors Open Airen is fellépett, és itt nem állnak meg.

Szeptember 27-én ugyanis egy gigantikus koncertkiadványt dobtak piacra ’Гость из царства теней’ (angolul: ’Guest From The Shadow Kingdom’) címmel. A koncert anyagát áprilisban rögzítették a moszkvai VTB Arénában, ahol egy tekintélyt parancsoló háromszintes színpadot építettek, amit kilencméteres HD ledfalakkal díszítettek, hogy ezzel is magasabb szintre emeljék az élményt. A DVD + 2CD formátumban elérhető anyagba alább belehallgathatsz, ha még nem volt hozzá szerencséd.

’Гость из царства теней’ (’Guest From The Shadow Kingdom’) számlista:

01. Race For Glory (Гонка за славой)
02. Kill The Dragon (Убить дракона)
03. Hero Of Asphalt (Герой асфальта)
04. Era Of Lucifer (Эра Люцифера)
05. The Curse Of The Seas (Проклятье морей)
06. Colosseum (Колизей)
07. Baptism By Fire (Крещение огнём)
08. Varyag (Варяг)
09. Point Of No Return (Точка невозврата)
10. Let It Be (Пусть будет так)
11. The Calm (Штиль)
12. Executioner (Палач)
13. Antichrist (Антихрист)
14. Deception (Обман)
15. The Sky Will Find You (Небо тебя найдёт)
16. Night Shorter Than Day (Ночь короче дня)
17. Torero (Тореро)
18. Street Of Roses (Улица роз)

Legutóbbi hozzászólások