Jorn – Jön a 'Heavy Rock Radio II'

írta CsiGabiGa | 2019.11.15.

Egyszerűen korunk egyik legnagyobb rock énekese Jorn Lande, aki most visszatér azon rock klasszikusok átdolgozásainak második részével, akik valami különlegeset jelentettek számára, és segítettek ilyenné kovácsolni egyedi stílusát. A 2020-ban megjelenő lemezről egy Bryan Adams-dalt mutattak be elsőként.

Jorn kiterjedt karrierje során több mint 40 albumnyi – többnyire eredeti – dalt énekelt fel, és felvette több rock klasszikusnak (Dio, Thin Lizzy, UFO, Deep Purple és még sok más) a remek feldolgozását is. Minden dal, amit Jorn feldolgozott, azaz Jornizált, a legnagyobb tisztelettel kezelte az eredetiket, így volt ez az első 'Heavy Rock Radio' albumon is.

Ez a második lemez, a 'Heavy Rock Radio II - Executing The Classics' nem egy közönséges feldolgozásalbum, ez valóban a slágerek daloskönyve. Olyan dalok nagyszerű újraértelmezései szerepelnek rajta, mint a Foreigner Night Life-ja, Don Henley New York Minute-je, a Deep Purple Bad Attitude-je, vagy Peter Gabriel The Rhythm Of The Heat-jének pompás metal átirata. És természetesen ezúttal sem maradhat ki Dio, akitől ezúttal a Mysteryt énekli.

További „jukebox” jellegű feldolgozások az eredetileg Bob Dylan által énekelt Quinn The Eskimo (The Mighty Quinn), Bryan Adamstől a Lonely Nights, Jackie DeShannontól a Needles And Pins és egy nagyon személyes választás: Russ Ballardtól a Winning.

Jorn azt mondta: „A legfontosabb dolog az volt, hogy tisztelettel kezeljem a dalok eredeti változatait, mindig az volt a célom, hogy ha az eredeti művész hallaná, megtisztelve érezné magát és figyelemre méltónak tartaná az én verziómat. Ugyanakkor nem volt célom az, hogy megpróbáljam felvenni a versenyt az eredeti dallal és előadóval, de egy erős alternatív verziót akartam csinálni.”

Bryan Adams 1981-ben, csak koncertfelvételen megjelent Lonely Nights című dalán mindjárt tesztelhetjük is, ez mennyire sikerült Jornnak.

A 'Heavy Rock Radio II - Executing The Classics' 2020. január 24-én jelenik meg a Frontiers Musicnál.

Dallista:

01. Lonely Nights
02. Winning
03. New York Minute
04. Needles And Pins
05. Love
06. I Do Believe In You
07. Nightlife
08. Bad Attitude
09. Quinn The Eskimo (The Mighty Quinn)
10. Mystery
11. The Rhythm Of The Heat
12. Hotel California (újrakevert bónuszdal)
13. The Final Frontier (Radio Edit) (bónuszdal)
14. Die Young (Radio Edit) (bónuszdal)
15. Naked City (Radio Edit) (bónuszdal)
16. Ride Like The Wind(újrakevert bónuszdal)

A lemezt rögzítő felállás:

Jorn Lande – ének
Jgor Gianola – gitár
Trond Holter – gitár
Tore Moren – gitár
Luca Princiotta – gitár
Andrea Seveso – gitár
Sid Ringsby – basszusgitár
Alessandro Del Vecchio – billentyűs hangszerek
Francesco Jovino – dobok