Biff Byford – „A múltamról és azokról a dolgokról énekelek, amiket szeretek”

írta karpatisz | 2019.10.27.

A korábban beharangozott 2019 második fele helyett csak 2020 februárjában érkezik a lemezboltokba a Saxon frontemberének első önálló lemeze. Biff anyagáról az első dal már le is tesztelhető, mely a Welcome To The Show címet kapta.

Az énekes végre bővebb információval jelentkezett szeptemberi szívműtétje után a már régóta készülő szólólemezéről, a ’School Of Hard Knocks’-ról. A kiadványt a Silver Lining Records dobja piacra 2020. február 21-én. Biff Byford mellett remek zenészek lesznek hallhatóak az anyagon: Gus Macricostas (basszusgitár), Christian Lundqvist (dob) és Fredrik Åkesson (gitár), akivel egy Simon & Garfunkel-feldolgozást is készítettek. Vendégként csatlakozik a sorhoz Phil Campbell (ex-Motörhead), Alex Holzwarth (Rhapsody Of Fire), Nick Barker (ex-Dimmu Borgir), Dave Kemp (Wayward Sons) és természetesen a saxonos csapattárs, Nibbs Carter is. Az előrendelés már elkezdődött (ITT), CD és vinyl is kapható, a lentebb meghallgatható Welcome To The Show pedig bakelit kislemezen is elérhető lesz. A 7 colos lemez december 13-tól lesz kapható.

Biff így mesélt a lemezéről: „A múltamról és azokról a dolgokról énekelek, amiket szeretek. De leginkább azt akartam, hogy rám, a személyiségemre és az életemre reflektáljon. A dalok szerkezete változatos, nem csak arra koncentráltam, hogy heavy metalos legyen. A metaltól a rockn’rollig minden olyan zenei szeletnek helye van itt, amit szeretek. Én olyan ember vagyok, aki örül, hogy Metallicát, vagy épp Judy Garlandot hallgathat, mivel amíg jó érzés és szórakoztat, addig nem kell ennél több.”

A frontember azt is elárulta, hogy tervei között szerepel egy koncertsorozat is, melyen természetesen szólólemeze lenne a főszereplő. Kis klubok lennének a célpontok és az első részben beszélgetne a rajongóival, majd zenekarával néhány dalt előadna, színesítésképpen pedig egy-két Saxon-tétel is elhangozhatna.

’School Of Hard Knocks’ dallista:

01. Welcome To The Show
02. School Of Hard Knocks
03. Inquisitor
04. The Pit And Pendulum
05. Worlds Collide
06. Pedal To The Metal
07. Hearts Of Steel
08. Throw Down The Sword
09. Me And You
10. Black And White