Szekeres Tamás – 20 év után új szólólemezzel jelentkezik

írta CsiGabiGa | 2019.10.11.

November 8-án, a Budapest Sportarénában megrendezendő Omega/Nazareth koncerten lesz először kapható Szekeres Tamás új szólólemeze, a ’White Shapes Of Blue’.

Az instrumentális gitárzene hazai úttörője mára 30 éves, klasszikus ’Guitarmania’ című lemezével robbant be a köztudatba, meghonosítva ezzel egy addig kvázi ismeretlen műfajt idehaza. Lemezeit sikerre vitte külföldön is, olyan ismert arcokkal turnézott és zenélt együtt, mint Tony McAlpine vagy Ken Tamplin. Játszott az Omen zenekarban, illetve több mint 25 éve állandó közreműködője az Omega koncertjeinek. Utolsó szólóalbuma 1999-ben jelent meg ’ King Street Blues’ címmel.

A ’White Shapes Of Blue’ Tamás 13. szólólemeze, egyfajta keresztmetszete eddigi munkásságának. A virtuozitás olyan érzelemgazdag játékkal párosul, hogy önkéntelenül is átadja magát a hallgató az élménynek. A borítóból is sugárzó visszafogott elegancia a dalokban is tükröződik, öncélú virgázás helyett ezúttal is a daloké a főszerep, ám a technika és alázat továbbra is komoly szerepet kap. A lemezen Földi Albert közreműködött billentyűs hangszereken, minden mást Tamás játszott vagy programozott fel.

A CD-megjelenéssel egy időben az album anyaga elérhető lesz az összes digitális platformon is!


Dallista:

01. Viking Kong
02. Irish Leg
03. The Immigrant Identity
04. Joy Of Perspective
05. Dorian Example
06. Still Loving You
07. Planned Emotions
08. Further On Up The Road
09. White Shapes Of Blue
10. Feeling Of Wellbeing
11. Awakening
12. Maybe Tomorrow