fbpx

Devin Townsend – Megvannak a zenészek az ’Empath’ bemutató turnéjára

írta karpatisz | 2019.10.11.

Novemberben kezdődik az "Empath - European Tour Vol. 1" koncertsorozat, amelynek keretében Budapesten is látható lesz a kanadai zenész. Devin egy kisfilmben jelentette be, kik lesznek a segítségére.

Az utóbbi évek sikere odáig vezette Devin Townsendet, hogy nagyon tudatosan irányíthatta zenei kreativitását. Erre a legjobb példa a 2012-es teltházas londoni koncertet megörökítő ’The Retinal Circus’, vagy épp a tavaly megjelent ’Ocean Machine - Live At The Ancient Roman Theatre Plovdiv’ címmel kiadott DVD is. Ezeknek a sikerére alapozva jutott el Devin oda, hogy az ’Empath’ albumot úgy tudta megírni, hogy egyik zenei stílusba sem igazodott bele. Devin mellett kiváló zenészek vettek részt a munkálatokban: Mike Keneally (zenei rendező), Morgan Ågren, Anup Sastry, Samus Paulicelli, Nathan Navarro, Elliot Desgagnés, Steve Vai, Chad Kroeger, Anneke Van Giersbergen, Ché Aimee Dorval, Ryan Dahle és az Elektra Women's Choir.

A korongon hallható illusztris zenészek sorához hasonlóval találkozhatunk majd a koncerteken is. Devin Townsend mellett a dobos Morgan Ågren lesz, Mike Keneally és Markus Reuter lesznek a gitárosok, Diego Tejeida kezeli a billentyűs hangszereket, énekes-gitáros poszton Ché Aimee Dorval lesz látható, Nathan Navarro lesz a basszusgitáros. Egy háromtagú kórus is részt vesz a produkcióban, ők Samantha Preis, Anne Preis és Arabella Packford. A bejelentést tartalmazó videót itt nézheted meg:

Ne feledd, hogy november 30-án Devin Townsend és a Haken Budapesten, a Barba Negra Music Club színpadán is fellép, a részletekről ITT számoltunk be.

Legutóbbi hozzászólások