Transatlantic – Készül a progresszív szupercsapat ötödik nagylemeze

írta karpatisz | 2019.10.02.

A két amerikai és két európai zenészt a soraiban tudó progresszív rockcsapat a közösségi médiában jelentkezett egy szenzációs hírrel. Jelenleg Svédországban írják és veszik fel ötödik albumuk anyagát.

Szeptember 24-én jelentkezett be a Transatlantic közösségi oldalán a négy zenész ezzel a szöveggel: „Is it really happening?” Ekkor még csak azt jelezték, hogy ismét együtt a Roine Stolt, Neal Morse, Mike Portnoy és Pete Trewavas felállású négyes. Pár nappal később derült csak ki, hogy találkozásuk oka az, hogy most írják és rögzítik az ötödik Transatlantic-lemez anyagát. A négyes történetében először fordul elő, hogy nem Neal Morse házi stúdiójában, hanem Európában találkoztak, itt kezdtek el dolgozni. A tervek szerint 2020-ban jönne majd ki az újdonság.

A bejelentkezés előtt pár nappal az InsideOut Music is egy hírrel jelentkezett a Transatlantic korábbi kiadványaival kapcsolatban. Az ’SMPTe’, a ’Bridge Across Forever’, a ’Whirlwind’, a ’Kaleidoscope’ és a hozzájuk kapcsolódó koncertfelvételek: a ’Live In Europe’, a ’Whirld Tour 2010’, a ’More Never Is Enough’ és a ’KaLIVEoscope’ ezentúl a legnépszerűbb digitális platformokon is elérhető.

A Transatlantic 2014-ben megjelent nagylemezéről, a ’Kaleidoscope’-ról szóló lemezkritikát ITT lehet elolvasni.