Metallica – James Hetfield ismét elvonóra megy, egy turnészakaszt lemondtak

írta karpatisz | 2019.09.28.

Októberben és novemberben Ausztráliába és Új-Zélandra látogatott volna a Metallica, de a teljes sorozatot lemondták. James ugyanis nem lehet ott, visszatérő függősége miatt kezelésre kell mennie.

A zenekar három másik tagja, Lars Ulrich, Kirk Hammett és Robert Trujillo az alábbi üzenettel jelentkezett a Facebookon: „Sajnálattal informáljuk a rajongóinkat és barátainkat, de a soron következő ausztráliai és új-zélandi koncertjeinket elhalasztjuk későbbre. Sokan tudhatjátok, hogy James testvérünk már sok éve küzd a függőséggel. Most is be kell lépnie a rehabilitációs programba, hogy újra rendbe jöjjön. Minden megteszünk azért, hogy eljussunk hozzátok, amint az egészsége és az időbeosztásunk lehetővé teszi. Reméljük, hamar sikerül, tájékoztatunk majd titeket. Minekt is lesúlyt ez a dolog, pláne titeket a hűséges rajongóinkat, akik még messzire is hajlandóak vagytok elutazni egy-egy koncertünkért. Köszönjük a megértéseteket és azt is, hogy támogatjátok Jamest. Ahogy eddig is, most is köszönjük, hogy a Metallica-család tagjai vagytok.”

A sajnálatos hírrel egyidőben azonban a Metallica gépezete halad tovább és egy különleges eseménysorozatra készülnek világszerte. Október 9-én a Föld minden táján, csak egyszeri alkalommal levetítik a mozikban az ’S&M²’ filmet. Az első ’S&M’ koncert húszéves évfordulóján a zenekar ismét szimfonikus zenekarral megerősítve két koncertet is adott szeptember 6-án és 8-án, melyeket filmre is vettek. A különleges koncertekre nagyon rövid idő alatt elkelt minden jegy, ezért azokra is gondoltak, akik nem lehettek ott a San Francisco mellett található Mission Bay-ben, a Chase Centerben. A magyar rajongók sem maradnak ki az élményből, ugyanis országszerte több mozi is műsorára tűzte a koncertfelvételt, a pontos helyszínekről ITT tájékozódhatunk.