fbpx

Silvertomb – Új banda ex-Type O Negative tagoktól

írta TAZ | 2019.09.02.

Novemberben jelenik meg a Silvertomb első albuma, amiről az első dal a folytatásban meg is hallgatható. A csapat húzónevei Kenny Hickey és Johnny Kelly, vagyis a Type O Negative egykori gitárosa és dobosa.

A Long Branch Records/SPV gondozásában jelenik meg november 1-jén a Silvertomb bemutatkozó albuma ’Edge Of Existence’ címmel. A bandában Kenny Hickey (Type O Negative, Seventh Void) énekes-gitáros, Johnny Kelly (Type O Negative) dobos, Hank Hell (Seventh Void) basszer, Joseph James (Agnostic Front) gitáros és Aaron Joos (Awaken The Sadow) billentyűs zenél együtt.

A csapat bemutatkozó albuma tematikailag Kenny Hickey személyes kálváriája köré íródott, így van benne szó függőségről, szerelemről, öngyilkosságról is, de Peter Steele 2010-es elvesztése is hatalmas bélyeget nyomott a dalokra. Zeneileg a következőkre számíthatunk: „Vannak olyan elemek a zenében, melyek arra hasonlítanak, amit a Seventh Voiddal csináltunk. Úgy tűnik, mintha ez annak a folytatása lenne, de a daloknak és a dalszerkezeteknek tényleg van saját életük. Sokkal rétegzettebb és több a textúra is, viszont nem abban az értelemben, mint a Type O Negative-ban, ennek ellenére van benne egy kis ilyen íz is.”

Az első dal, a Love You Without No Lies alább máris meghallgatható.

’Edge Of Existence’ számlista:

01. Insomnia / Sunrise
02. Love You Without No Lies
03. So True
04. Not You Savior
05. One Of You
06. Right Of Passage / Crossing Over
07. Eulogy / Requiem
08. Sleeping On Nails And Wine
09. Waiting

Legutóbbi hozzászólások