Sharon Osbourne – „Bob Daisley egy megfáradt öreg faszi!”

írta Bigfoot | 2019.07.16.

Bob Daisley az évek során többször perelte Ozzyt az elmaradt jogdíjak miatt, melyek szerinte járnak neki az első két Ozzy Osbourne-album után.

Azt gondolja, azok egy zenekar lemezei voltak és nem Ozzy szólóalbumai. Sharon Osbourne, Ozzy hitvese teljesen másként látja ezt az ügyet: „Nem, nem és nem, ezt csak Bob Daisley állítja már évek óta! Ő egy megfáradt öreg faszi, aki Ozzy első két albumán játszott. Ezeknek a lemezeknek a legjobbak közt a helyük. Nem tudja magát túltenni azon, hogy kiraktuk a szűrét a két lemez után, háromszor is perelt minket, legalább kétmillió dollárt követelve, de mindig veszített. Meg akarta változtatni a történteket, ám ez nem sikerült. Ez sosem volt zenekar, ez Ozzy szólóprojektje volt.”

Sharon arról az ügyről is beszélt, amikor a két album ('Blizzard Of Ozz’, ’Diary Of A Madman’) 2002-es újrakiadásakor eltávolították Bob Daisley és a dobos, Lee Kerslake sávjait, helyette  Robert Trujillo és Mike Bordin játszották fel a basszus- illetve a dobrészeket. Sharon ugyan elismerte, hogy gazemberség volt, de azt hozzátette, azért tettek így, hogy móresre tanítsák Bobot.

Sharon visszaemlékezett arra is, amikor összerakták a bandát. Los Angelesben kezdték, Londonban folytatták, de konzekvensen kísérőzenekarról beszélt: „Ozzy először Randy Rhoadsot találta meg, ám először nem talált dobost és basszusgitárost.  Bob akkor a Widowmakerrel dolgozott a Jet Recordsnál, mint egy session zenész. Ha utánanézünk, vagy tizenkét bandánál játszott session zenészként. A testvérem is mondta, hogy már dolgozott vele, próbáljuk ki őt, mert jó zenész. És tényleg az. Ám dobos még mindig nem volt, és Bob azt mondta: itt a haverom, Lee Kerslake (akkor épp nem volt tagja a Uriah Heepnek), aki munkát keres. Így kerültek fel az első két albumra.”

Sharon Osbourne legutóbbi nyilatkozata kilenc hónappal azután jött, hogy Bob Daisley aláírt egy olyan szerződést, mely szerint lemond az amerikai kiadói jogokról Ozzyék cége, a Blizzard Music Limited javára. Az új szerződés szerint társszerzője a daloknak, melynek jogait a Blizzard Music Limited kezeli.

Daisley visszaemlékezése szerint őt, Kerslake-et és Rhoadsot egy zenekarba vették be, melynek Ozzy a szólóénekese. Azért azt mondta, nincs benne harag, és nem akar minden hidat felégetni. Ha a jövőben lehetőség adódik az Ozzyval való közös együttműködésre, nem zárkózik el előle. Arról viszont nem szólnak a hírek, miként került be Daisley a csapatba Ozzy harmadik albumának, a 'Bark At The Moon'-nak a felvételeire.