Sabaton – Klipen a harmadik új dal: Great War

írta TAZ | 2019.06.29.

Kevesebb, mint három hét maradt a Sabaton új lemezének megjelenésésig, úgyhogy nem csoda, hogy itt a harmadik dal is a szóban forgó albumról.

Július 19-én jelenik meg a Nuclear Blastnél a Sabaton új albuma, a  ’The Great War’. A csapat jubileumi albuma az első világháborúról szól, azonban ezúttal teljes mértékben. „Ez nem az első alkalom, hogy ebből a korszakból mesélünk el történeteket, azonban most úgy éreztük, hogy megfelelő az időzítés, hogy egy konceptalbumot készítsünk erről a háborúról.”

A lemezt Jonas Kjellgren producerrel hozták össze, a borítót pedig Sallai Péterre bízták ezúttal is. „Ez a legnagyobb szabású albumunk – mondta Pär Sundström basszer. – Hatalmas mélységek és történetek övezik a dalokat, ami korábban nem volt jellemző. Rengeteg meglepetésre számíthattok, mivel új dolgokat is kipróbáltunk, valamint visszamentünk egy olyan koncepcióhoz, amit tudjuk, hogy sokan szerettek.”

A 2016-os ’The Last Stand’ folytatása lesz az első album Tommy Johansson gitárossal, aki Thobbe Englund helyére érkezett 2016-ban. A lemezről az első dalt meglepő módon nem a csapat, hanem az Apocalyptica prezentálásában hallgathattad meg, később azonban albumverzióban is bemutatásra került a Fields Of Verdun, amit a The Red Baron követett, most pedig itt a Great War is. IDE kattintva a Bismarck tesztelhető, ami végül az albumon nem kapott helyet.

Ne feledd, a Sabaton 2020. január 22-én az Arénában lép fel az Apocalyptica és az Amaranthe társaságában. További infók ITT.