Pattern-Seeking Animals – Itt az első dal a Spock’s Beard zenészeinek új csapatától

írta karpatisz | 2019.05.17.

Júliusban érkezik a Spock’s Beard tagjait is tömörítő csapat bemutatkozó nagylemeze, amelyről egy 10 perces dalt hallgathatunk meg.

Egy új négyfős társaság mutatkozik be az InsideOut Music istállónál, amelyben Ted Leonard (ének, gitár), Dave Meros (basszusgitár), Jimmy Keegan (dob, ének) és John Boegehold (billentyűs hangszerek) alkot. Utóbbi az a dalszerző, akivel a három SB-zenész már régóta együttműködik. Az új formáció Pattern-Seeking Animals néven működik majd a jövőben és július 5-én saját néven jelenik meg a debütáló nagylemezük. A kvartett egyébként a 2018-as év elején ült össze először, hogy saját dalok írásába kezdjenek, de addigra John egy lemeznyi ötlettel el is készült. Ezek után indult a közös munka, amelyből a három Spock’s Beardhez köthető zenész is kivette a részét, majd végül ők is hozzájárultak az írási folyamathoz. A korábbi együttműködés után érthetően más zenei irány felé indult el a négyes, amelyről így mesélt Boegehold: „A Pattern-Seeking Animals-zel kapcsolatban tiszta elképzeléseim voltak, más zenei megoldásokat és más hangzásokat akartam. Olyanokat, amelyeket érthető okokból nem használtam a Spock’s Bearddel. A szándékom az volt, hogy olyan zenét hozzunk létre, amely progresszív, de rögtön élvezhető és dallamos is. Mindegy, hogy négyperces vagy tízperces dalról van szó, akkor is csak azt akartam, hogy az akadályokat dallamokkal vagy hangszeres megoldásokkal oldjuk meg."

A ’Pattern-Seeking Animals’ néven érkező nagylemez digipak CD-n és 2 LP+CD változatokban lesz kapható. A lentebb hallható No Burden Left To Carry mellett még egy hasonló hosszúságú dal lesz, a többi a 4-5 perces kereteken belül mozog.

’Pattern-Seeking Animals’ dallista:

01. No Burden Left To Carry
02. The Same Mistakes Again
03. Orphans Of The Universe
04. No One Ever Died And Made Me King
05. Fall Away
06. These Are My Things
07. We Write The Ghost Stories
08. No Land's Man
09. Stars Along The Way

Legutóbbi hozzászólások