Sabaton – Ezúttal Joakimék tolmácsolásában hallgathatod meg a Fields Of Verdunt

írta TAZ | 2019.05.05.

Fields Of Verdun címmel meghallgatható az első dal a Sabaton új lemezéről, ami pár napja az Apocalyptica előadásában debütált, most azonban Joakimék játsszák el neked.

Július 19-én jelenik meg a Nuclear Blastnél a Sabaton új albuma, a  ’The Great War’. A csapat jubileumi albuma az első világháborúról szól, azonban ezúttal teljes mértékben. „Ez nem az első alkalom, hogy ebből a korszakból mesélünk el történeteket, azonban most úgy éreztük, hogy megfelelő az időzítés, hogy egy konceptalbumot készítsünk erről a háborúról.”

A lemezt Jonas Kjellgren producerrel hozták össze, a borítót pedig Sallai Péterre bízták ezúttal is. „Ez a legnagyobb szabású albumunk – mondta Pär Sundström basszer. – Hatalmas mélységek és történetek övezik a dalokat, ami korábban nem volt jellemző. Rengeteg meglepetésre számíthattok, mivel új dolgokat is kipróbáltunk, valamint visszamentünk egy olyan koncepcióhoz, amit tudjuk, hogy sokan szerettek.”

A 2016-os ’The Last Stand’ folytatása lesz az első album Tommy Johansson gitárossal, aki Thobbe Englund helyére érkezett 2016-ban. A lemezről az első dalt meglepő módon nem a csapat, hanem az Apocalyptica prezentálásában hallgathattad meg, most azonban itt a Fields Of Verdun Joakimék előadásában is.

IDE kattintva a néhány napja debütált Bismarck tesztelhető, ami az albumon nem kapott helyet.