Paul Gilbert – „Az összes pénz eltűnt, amit a rajongók befizettek!”

írta karpatisz | 2019.05.03.

Úgy tűnik, nemcsak az online zeneszolgáltatókkal van probléma. A gitáros nemrég interjút adott, amiben elmesélte, hogy a ’Behold Electric Guitar’ elkészítéséhez indított Pledge Music kampány hogyan is ért véget.

Csak az előadás, semmi utómunka – ez a mottója Paul Gilbert következő nagylemezének, amely 2018 folyamán készült és az első terv szerint a Pledge Music – azaz a rajongók finanszírozása – segítségével dobta volna piacra az újdonságot a gitáros. Egy friss interjúban (ITT) azonban a gitáros lerántotta a leplet, hogy a cég, amely a pénzt kezelte, megbukott és az összes befizetett pénz elveszett. Öröm az ürömben, hogy a Mascot Label Group átvette az anyag gondozását, így az ő logójuk alatt jön ki május 17-i megjelenéssel a ’Behold Electric Guitar’.

De nézzük, mit is mondott Paul az esetről: „Mindenkinek, aki a Pledge Music oldalon rendelt valamit, eljuttattam a CD-t és az összes más dolgot is. Valójában nagyon is élveztem ezt a folyamatot, hogy bepillanthattak az adományozók a készületekbe. Balszerencsékre, vagy a cég alkalmatlanságának, esetleg rossz szándékának köszönhetően az összes pénz eltűnt, amit a rajongók befizettek! Még nincs vége a történetnek, a menedzserem azon dolgozik, hogy rendeződjenek a dolgok és visszakerüljön hozzám, ami hozzám tartozik. Nagyon örülök annak, hogy a zene nagyon jól sikerült és minden rajongó megkapta azt, amiért fizetett. Most már én is örülnék, ha én is megkaphatnám azt, ami nekem visszajár. Több mint 30 éve vagyok a zene üzleti világában, de ilyet még soha sem tapasztaltam. Nagyon boldog vagyok, hogy ismét a Mascot kiadóhoz tartozhatok. Ők egy nagyszerű kiadó, ahol őszinte emberek dolgoznak.”

Emlékeztetőül hallgassunk meg egy korábban megosztott dalt, amely az említett korongon kap majd helyet.