Sabaton – Az Apocalyptica mutatta be legújabb dalukat

írta TAZ | 2019.05.02.

Meghallgatható a Sabaton első új dala, azonban nem a svédek, hanem az Apocalyptica előadásában.

 

 

Július 19-én jelenik meg a Nuclear Blastnél a Sabaton új albuma, a  ’The Great War’. A csapat jubileumi albuma az első világháborúról szól, azonban ezúttal teljes mértékben. „Ez nem az első alkalom, hogy ebből a korszakból mesélünk el történeteket, azonban most úgy éreztük, hogy megfelelő az időzítés, hogy egy konceptalbumot készítsünk erről a háborúról.”

A lemezt Jonas Kjellgren producerrel hozták össze, a borítót pedig Sallai Péterre bízták ezúttal is. „Ez a legnagyobb szabású albumunk – mondta Pär Sundström basszer. – Hatalmas mélységek és történetek övezik a dalokat, ami korábban nem volt jellemző. Rengeteg meglepetésre számíthattok, mivel új dolgokat is kipróbáltunk, valamint visszamentünk egy olyan koncepcióhoz, amit tudjuk, hogy sokan szerettek.”

A 2016-os ’The Last Stand’ folytatása lesz az első album Tommy Johansson gitárossal, aki Thobbe Englund helyére érkezett 2016-ban. A lemezről az első dal meglepő módon nem a csapat, hanem az Apocalyptica prezentálásában hallgatható meg. Minderről Pär Sundström basszer a következőket mondta: „Tavaly Madridban néztem meg az Apocalyptica koncertjét, és teljesen ledöbbentem azon a varázslatos hangulaton, amit teremtettek. Ez pedig izgatottá tett, hogy vajon ezek a fantasztikus zenészek mit tudnának csinálni egy Sabaton-dallal. És mi volna még szórakoztatóbb, mint feljátszatni velük egy olyan dal sajátos verzióját, amit még nem adtunk ki?”

A lemezről tehát az első dal alább tesztelhető, ITT pedig a néhány napja debütált Bismarck, ami az albumon nem kapott helyet.

Legutóbbi hozzászólások