fbpx

Arch / Matheos – „Mind a ketten szeretnénk új területeket felfedezni”

írta TAZ | 2019.05.01.

Új dallal jelentkezett Jim Matheos és John Arch. A két zenész közös albuma alig több mint egy hét múlva érkezik.

A Metal Blade Rocordsnál jelenik meg május 10-én Jim Matheos és John Arch új albuma ’Winter Ethereal’ címmel. A duó lemezén ezúttal nem ugyanazokkal a zenészekkel dolgozott, mint korábban, így rajtuk kívül Joey Vera, Bobby Jarzombek, Joe Dibiase, Mark Zonder, Steve DiGiorgio, Sean Malone és Thomas Lang is feltűnik a dalokban. Zeneileg az album sokkal változatosabb és mélyebb, melyet Matheos így magyarázott: „Ez abból fakad, hogy mindketten megpróbálunk egy kicsit kilépni a komfortzónánkból, néha saját akaratból, néha nyomás hatására. Mivel sokszor dolgoztunk már együtt, így könnyű beleesni ugyanabba a munkamódszerbe, de úgy gondolom, hogy mind a ketten szeretnénk új területeket felfedezni.”

„Minden dal lényegesen különbözik a másiktól, és semmi sem hangzik ismétlődőnek – tette hozzá Arch. – Ez nem egy konceptalbum, de a végighallgatása után valahogy úgy tűnik, hogy van folytonosság a dalok között, amit nem tudok leírni. Több mint egy óra hosszúságú, de szerintem a rajongók egyetértenek majd, hogy ez egészében meghallgatva ad teljes élményt.”

Az első dal, a Straight And Narrow után lentebb már meg is hallgatható a második friss szerzemény, a Wanderlust. A duó előző lemezéről, a ’Sympathetic Resonance’-ről ITT írtunk.

Legutóbbi hozzászólások