Nad Sylvan – Júliusban érkezik Steve Hackett énekesének ötödik önálló albuma

írta karpatisz | 2019.04.19.

Az InsideOut Music nemrég osztotta meg a világhálón, hogy Nad Sylvan „vámpír” trilógiájának záróalbuma, a ‘The Regal Bastard’ július 5-én lát napvilágot.

A 2015-ös ‘Courting The Widow’ és a 2017-es ’The Bride Said No’ zárókorongja még a nyáron megjelenik. Az album írását a második rész megjelenése után elkezdte Nad, amikor is az első ötleteit rögzítette és továbbküldte zenésztársainak, akiknek teljesen szabad kezet adott. Több alkalommal szünetet kellett tartani a lemez készítése közben, hiszen számos más kötelezettségének is eleget tett, de ennek köszönhetően minden alkalommal friss fejjel tudott nekilátni a munkának, így különböző perspektívákból látta az egész folyamatot. A munkálatokat teljes egészében mintegy két hónappal ezelőtt fejezték be, Nad akkoriban napi 15-20 órát dolgozott, hogy befejezze lemezét, mielőtt Steve Hackett zenekarával ismét útra kelne. A címadó dal zenéje már 2018 elején megvolt, de a szöveget és a dallamokat mintegy kétnapi intenzív munkával fejezte be. Ekkorra a „master” változata is elkészült az anyagnak.

Ismét ott voltak azok a zenészek, akik a 'The Bride Said No' munkálataiban részt vettek: Anders Wollbeck két dal írását, a hangszerelést és a produceri feladatokat látta el. Továbbá Steve Hackett (gitár), Guthrie Govan (gitár), Tony Levin (basszusgitár), Jonas Reingold (basszusgitár) és Nick D'Virgilio (dobok) szólaltatta meg a zenei alapot. Sheona Urquhart, Jade Ell és Tania Doko énekével segített be, továbbá egy kórust is sikerült összehozni, melynek tagjai a trilógiában szereplő összes énekes, hogy a történet teljes legyen. Ehhez a részhez Nick Beggs is csatlakozott.

Az InsideOut Music azt is közzétette, hogy limitált digipak CD (ezen két bónuszdal is helyet kap) lemez és gatefold borítós 2LP+CD variáció is készül, és természetesen az összes digitális felületen is helyet kap az anyag, az alábbi dalokkal:

‘The Regal Bastard’ dallista:

01. I Am The Sea
02. Oahu
03. Whoa (Always Been Without You)
04. Meet Your Maker
05. The Regal Bastard
06. Leave Me On These Waters
07. Honey I’m Home
08. Diva Time
(bónuszdal)
09. The Lake Isle of Innisfree (bónuszdal)