fbpx

Pattern-Seeking Animals – Az egykori és jelenlegi Spock’s Beard tagok egy új csapatban debütálnak

írta karpatisz | 2019.04.16.

Egy új négyfős társaság mutatkozik be az InsideOut Music istállónál, amelyben Ted Leonard (ének, gitár), Dave Meros (basszusgitár), Jimmy Keegan (dob, ének) és végül John Boegehold (billentyűs hangszerek) alkot. Utóbbi az a dalszerző, akivel a három SB-zenész már régóta együttműködik.

Az új formáció a Pattern-Seeking Animals néven működik majd a jövőben és július 5-én saját néven jelenik meg a debütáló nagylemezük. A kvartett egyébként 2018 év elején ült össze először, hogy saját dalok írásába kezdjenek, de addigra John egy lemeznyi ötlettel el is készült. Ezek után indult a közös munka, amelyből a három Spock’s Beardhez köthető zenész is kivette a részét, majd végül ők is hozzájárultak az írási folyamathoz. A közös munka után érthetően más zenei irány felé indult el a négyes, amelyről így mesélt Boegehold: „A Pattern-Seeking Animals-zel kapcsolatban tiszta elképzeléseim voltak, más zenei megoldásokat és más hangzásokat akartam. Olyanokat, amelyeket érthető okokból nem használtam a Spock’s Bearddel. A szándékom az volt, hogy olyan zenét hozzunk létre, amely progresszív, de rögtön élvezhető és dallamos is. Mindegy, hogy négyperces vagy tízperces dalról van szó, akkor is csak azt akartam, hogy az akadályokat dallamokkal vagy hangszeres megoldásokkal oldjuk meg."

A július 5-ei debütálás után élőben is lehet majd látni az új négyest, de egyelőre turnédátumokat még nem hoztak nyilvánosságra. A csapat motorja azt is elárulta, hogy eredetileg egy stúdióprojekt lett volna ez a csapat, de amint összeért a dolog, rögtön világossá vált, hogy közönség elé is fognak menni, várhatóan egy vagy két kisegítő zenész társaságában. Sokat szeretnének szerepelni és már most dolgoznak a második nagylemezük anyagán. A céljuk az, hogy minden évben valamilyen formában újdonsággal jelentkezzenek.

Legutóbbi hozzászólások