Scott Stapp – „Jelenleg semmi sem fontosabb, mint a józanságom”

írta rune | 2019.03.27.

A többszörös platinalemezes és Grammy-díjas Scott Stapp új albummal jelentkezik, amelyről a Purpose for Pain című dal és a hozzá készített kisfilm máris tesztelhető.

Az ex-Creed énekes, akit legutóbb két éve hallhattunk az Art Of Anarchy élén, 2013-ban jelentkezett utoljára szólólemezzel. A ’The Space Between The Shadows’ című anyag Stapp 5 évnyi utazása, válaszútkeresése és megváltástörténete egy világban, ahol az árnyak settenkednek és a belső üresség vasökölként sújt a fényre. Az énekes ezen személyes kinyilatkoztatásában sokan felismerhetik saját veszteségeiket, frusztrációjukat, de találhatnak benne reményt, vigaszt is. „A ’The Space Between The Shadows’ egy magasztosabb cél kereséséről szól, az élet fájdalmas szakaszainak lelki síkon történő harcáról – meséli Scott. – Vannak azok a megmagyarázhatatlan sötét időszakok, amiken mindannyian keresztülmegyünk, ha elég mélyre ásunk, és ha van bennünk remény, még a legnehezebb időket is átvészelhetjük, tudva azt, hogy végül meglátjuk az egész célját és értelmét, ez ad nekünk erőt ahhoz, hogy folytassuk a harcot. Jelenleg semmi sem fontosabb számomra, mint a józanságom.”

Bár a lemez csak júliusban érkezik, Stapp már júniusban egy rövid turnéra viszi az albumot az Államokban. Az énekes legutóbb 2014-ben került a média középpontjába, akkor drogproblémái miatt egy intenzív rehabilitációs programban vett részt. Ezidőre elveszítette gyermekei felügyeleti jogát, ráadásul kihagyott egy bírósági meghallgatást és állítólag halálosan megfenyegette Obama elnököt. Stapp jelenleg is terápiára jár és bipoláris zavarral kezelik.