Avantasia – Duett Candice Nighttal a Moonglow-ban

írta CsiGabiGa | 2019.01.25.

A 'Moonglow' albumról igen bátran egy 11 perces monumentális tételt mutatott be először Tobias Sammet és a kiadó, a Nuclear Blast. Másodiknak épp az ellentéte, a négy perc alatti, slágeres címadó dal került sorra, melyben Tobi Candice Nighttal énekel duettet.

„Igen, találtunk egy dalt az új albumon, ami a négyperces határ alatt van és működhet úgy, mint egy kislemez. És annak ellenére, hogy meglehetősen rövid, mégis reprezentálja az Avantasia világát. Valahogy utólag azt hiszem, hogy az én Mike Oldfield iránti csodálatom ragyog át itt, amely nem volt szándékos, de az ilyet nem igazán tudod ellenőrizni. A varázslatos Candice Night [Blackmore's Night] elképesztő munkát végzett az ének terén, és minden szerénység nélkül, azt hiszem, én is, ha-ha!” – nevet Tobi.

„Az egész album szövege nagyon személyes, de be van csomagolva egy fantasztikus környezetbe, melyet a sötét romantika, főleg a viktoriánus korszak gótikus regényei ihlettek, olyan írók, mint Arthur Machen vagy Algernon Blackwood. Igen, ez egy konceptalbum, de ne arra számíts, hogy majd tündék sétálnak az erdőben!” – folytatta Sammet.

A megjelenésig még három hét van hátra, és a kiadó ígért még egy forgatott klipet is a két animált szöveges videó után. A videó alatti pillanatkép szerint már készül is a címadó dalhoz...

Ne feledd, Tobiék május 6-án a Barba Negra Trackbe jönnek, további részletek ITT találhatóak.

Legutóbbi hozzászólások


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!