Meghalt Ted McKenna

írta CsiGabiGa | 2019.01.19.

Gerry McAvoy, a Rory Gallagher emlékét ápoló Band Of Friends basszusgitárosa osztotta meg a szomorú hírt a közösségi oldalán néhány órája.

Ted McKenna a hetvenes években a The Sensational Alex Harvey Bandben zenélt, majd 1978 és 1981 között Rory Gallagher dobosa volt, játszott a Michael Schenker Groupban 1981-től 1984-ig, miközben Greg Lake és Gary Moore oldalán a Greg Lake Bandben is megfordult, és látható volt Ian Gillan oldalán is turnédobosként. Az utóbbi pár évben visszatért Michael Schenker csapatába, ahol tavaly novemberben még láthattuk őt dobolni, illetve párhuzamosan játszott a Rory Gallagher emlékére – egykori zenésztársai által – létrehozott Band Of Friends zenekarban, mellyel tavaly a Gastroblues Fesztiválon léptek fel, és idén is terveztek visszatérni hazánkba.

Gerry McAvoy, a régi barát osztotta meg a hírt: „Nem találok szavakat... Elvesztettem barátomat és kollégámat ma reggel. Egy rutinműtétre vonult be a kórházba, ám komplikációk léptek fel és vérezni kezdett. Sajnos a sebészek nem tudták elállítani a vérzést. Még beszéltem vele csütörtökön, sok szerencsét kívántam és megbeszéltük, hogy szombaton, a beavatkozás után folytatjuk a diskurzust. Le vagyok sújtva. Ted volt az egyik legkedvesebb ember, akivel csak találkozhattál. Egy briliáns zenész. Nagy ember volt nagy szívvel, és nagy űrt hagyott az életünkben távozásával.”

Michael Schenker is megdöbbenéssel kommentálta a hírt: „Összetört szívvel hallgattuk a hírt Ted McKenna, csodálatos dobosunk és drága barátunk halálhírével kapcsolatban. Hatalmas sokk és hatalmas veszteség ily hirtelen veszíteni el Tedet. Mindig volt egy mosoly az arcán, és egyike volt a legőszintébb embereknek, akikkel szerencsém volt valaha találkozni. A legnagyobb rockdobosok egyike volt, aki mindig szívből játszott és a szíve maga volt a zene. Nyugodj békében, Ted, hiányozni fogsz!”