Jordan Rudess – 33 perces progresszív opusz is lesz az új lemezén

írta karpatisz | 2018.12.29.

A napokban egy rádiónak nyilatkozott a billentyűs hangszerek varázslója, aki elárulta, hogy az áprilisban érkező új szólóanyagán egy fél órát meghaladó dal is lesz.

Jordan Rudess nem unatkozik az év utolsó napjaiban sem, hiszen az utolsó simításokat végzi a következő szólólemezén, mely új kiadónál, a Mascot Label Groupnál jelenik meg jövő tavasszal. A kiváló zenész a napokban az 8dio vendége volt, akik a terveiről kérdezgették Jordant:

„Tegnap fejeztük be a keverését az új szólólemezemnek, ami áprilisban érkezik a Mascot Records gondozásában. Még nem vagyunk abban a fázisban, hogy a címét elárulhassam, de azt elmondhatom, hogy egy igazi progresszív rock album lesz, vendégekkel együtt. Már nagyon izgatott vagyok miatta! Ma kaptam meg a hangmérnökömtől a végleges változatot, de még rengeteg mindent kell megnézzek, hogy rendben legyen. Korábban is voltak rock albumaim, a ’The Road Home’, ahol kedvenc progresszív műveimet formáltam át, valamint a ’Rhythm Of Time’, amely szintén ilyen stílusú volt. Úgy gondolom, ez a lemez ennek a kettőnek lesz a folytatása, sok idő kellett nekem is, hogy egy ilyen jöhessen ismét. Lesz rajta egy hosszú, közel 33 perces dal, ami igazán progresszív lett. Néhányban énekeltem is, lesz bluesos hangvételű, és persze lesz néhány vendég is, akiket rövidesen megnevezünk.”

Azok, akik figyelemmel kísérik Jordan közösségi oldalait, már láthatták, hogy John Guth végezte a keverést. A közreműködő zenészek közül kettő neve már biztos, hiszen Jordan lemezein mindig ott van Rod Morgenstein, míg Marco Minnemann valószínűleg a fent említett gigantikus dalban működik majd közre.