Delain – Stúdió- és koncertfelvételek egyben

írta CsiGabiGa | 2018.12.17.

A holland metalcsapat – akik idén nálunk is felléptek a FEZEN fesztiválon – február 22-én jelenteti meg 'Hunter's Moon' című új kiadványát a Napalm Recordsnál. Izgalmas stúdiófelvételek mellett egy Blu-ray koncertanyagot is tartalmaz a zenekar teltházas 2017-es ’Danse Macabre’ Európa-turnéjáról.

 

 

A 'Hunter's Moon' az utolsó darabja annak a trilógiának, mely a 'Lunar Prelude' EP-vel kezdődött és a 'Moonbathers' albummal folytatódott. A lemez négy – stúdióban felvett – vadonatúj dalt tartalmaz, valamint 10 koncertfelvételt, és a hozzá tartozó Blu-ray lemezen a hírhedt utrechti Tivoliban felvett koncertet láthatjuk, melyen több jeles vendégelőadó között Marco Hietala is fellépett a Nightwishből.

A 'Hunter's Moon' dallistája:

Vadonatúj stúdiófelvételek:
01. Masters Of Destiny
02. Hunter's Moon
03. This Silence Is Mine
04. Art Kills

Live from Utrecht
05. Hands Of Gold (feat. George Oosthoek)
06. Danse Macabre
07. Scarlet
08. Your Body Is A Battleground (feat. Marco Hietala)
09. Nothing Left (feat. Marco Hietala)
10. Control The Storm (feat. Marco Hietala)
11. Sing To Me (feat. Marco Hietala)
12. Not Enough
13. Scandal (feat. Marco Hietala)
14. The Gathering (feat. Marco Hietala)

A Delain szerint: „A Blu-ray felvételek mellett lesz négy új dal is a lemezen, kettő ezek közül előzetesként is felfogható a 2019-re tervezett teljes hosszúságú albumunkhoz. A Masters Of Destiny egy drámai, filmszerű dal, melyhez videoklipet is forgattunk, ez is megjelenik még ezen a héten. A címadó dal, a Hunter's Moon sokkal fülbemászóbb, és remélhetőleg tetszeni fog a rajongóinknak a súlyos riffekkel, a nagyzenekari hangszereléssel, a hatalmas kórusokkal és egy újdonsággal, Timo sikolyaival. A gitárosok előtérbe léptek dalszerzőként is ezen a kiadványon, a This Silence Is Mine (Timo Somers) és az Art Kills (Merel Bechtold) is az ő szerzeményük.”

Hietala kijelentette a 'Danse Macabre' turnéról: „Igazán örülök, hogy részt vettem ezen a turnén, mert adott nekem egy esélyt, hogy kipróbáljam magam eltérő környezetben és másfajta zenekari dinamikával.”

A Delain felállása:

Martijn Westerholt – billentyűs hangszerek
Charlotte Wessels – ének
Joey Marin de Boer – dob
Otto Schimmelpenninck van der Oije – basszusgitár
Timo Somers – gitár
Merel Bechtold – gitár

Legutóbbi hozzászólások