The Neal Morse Band – Megérkezett a Welcome To The World az új konceptalbumról

írta karpatisz | 2018.12.04.

Igaz, hogy csak január végén lát napvilágot a The Neal Morse Band második dupla lemezes konceptalbuma, de az amerikai előrendeléssel egyidőben megosztották az első dalt is a világhálón.

„Let the great adventure now begin…” – ezzel a gondolattal fejeződik be az 2016-ban megjelent ’The Similitude Of A Dream’, melynek történetét egy különleges nagylemezzel folytatja tovább az ötösfogat. A ’The Great Adventure’ szintén ’A zarándok útja’ történetéhez kapcsolódó koncept lett, zenei részen a rock, a metal, a klasszikus és a jazz elemei is megjelennek. A pontos ízvilágról máris megérkezett az első felvezető, a Welcome To The World című dal, amelyet a dallista alatt találunk. Azok közül, akik Neal saját webes kereskedésében (ITT) rendelnek elő, 50 szerencsés kiválasztott egy bekeretezhető képet kap ajándékba, amelyet mind az öt zenész aláírt. A különleges ajánlatok sora ezzel még nem ért véget, hiszen Mike Portnoy feljegyzései is egy rajongóhoz kerülnek, amit még az írás idején készített a „munkamániás”, természetesen ez is dedikáltan.

Az újdonság Európában és Amerikában is 2 CD, 2 CD+DVD digipak, 3 LP+2 CD változatokan lesz kapható. Az európai kiadó viszont nemcsak fekete színű vinyl variációt készít, hanem 700 példányban "aubergine marbled" és webshop exkluzív ajánlatként pedig 300 példányban fehér/fekete splatter színvilágú lemezeket is. A Radiant Records exkluzív ajánlata pedig a fehér színű vinyl lemez lesz. 

’The Great Adventure’ dallista:

01. Overture
02. The Dream Isn’t Over
03. Welcome To The World
04. A Momentary Change
05. Dark Melody
06. I Got To Run
07. To The River
08. The Great Adventure
09. Venture In Black
10. Hey Ho Let’s Go
11. Beyond The Borders
12. Overture 2
13. Long Ago
14. The Dream Continues
15. Fighting With Destiny
16. Vanity Fair
17. Welcome To The World 2
18. The Element Of Fear
19. Child Of Wonder
20. The Great Despair
21. Freedom Calling
22. A Love That Never Dies