Ayreon – Élőben is bemutatják az ’Into The Electric Castle’-t

írta karpatisz | 2018.09.29.

Arjen Lucassen egy kisfilmet osztott meg YouTube-csatornáján, amiben bejelentette, hogy a 20 éves jubileumi kiadás mellett négy alkalommal színpadon is bemutatják 2019-ben az ’Into The Electric Castle’-t.

Kerek egy éve volt látható az ’Ayreon Universe’ show háromszor a hollandiai 013 színpadán, míg 2018-ban a Graspop fesztivál vezető látványossága volt az Ayreon élő produkció. Jövőre pedig Folytatódik a sorozat, ugyanis tegnap jelentették be, hogy 2019. szeptember 13-án, 14-én és 15-én négy alkalommal lehet majd látni egy új Ayreon-koncertműsort, ahol ezúttal az idén jubiláló ’Into The Electric Castle’ lesz a főszereplő. A helyszín ezúttal is a Tilburgben található 013 lesz. Arjen Lucassen ezúttal is részt vesz a produkcióban, aki a Hippie alakját formálja majd, mellette pedig 22 kiváló zenész lesz még a színpadon.

Az eredeti énekesek és hangszeresek közül ott lesz majd Fish (ex-Marillion), Anneke van Giersbergen (VUUR), Damian Wilson, Thijs van Leer (Focus), Ed Warby (Ayreon), Edward Reekers (ex-Kayak), Edwin Balogh és George Oosthoek (ex-Orphanage). Vendégként is részt vesznek majd a műsorban: Simone Simons (Epica), Mark Jansen (Mayan), John Jaycee Cuijpers (Praying Mantis), Marcela Bovio (Mayan), Dianne van Giersbergen (Ex Libris), Jan Willem Ketelaars. Plusz még néhányan, akiket csak a későbbiekben jelentenek be. A zenei alapot Johan van Stratum (VUUR), Joost van den Broek, Marcel Singor (Kayak), Ferry Duijsens (VUUR), Bob Wijtsma (Ex Libris) és Ben Mathot játsszák majd.

Visszakanyarodva az október 26-én megjelenő újrakiadáshoz, Arjen szintén egy kisfilmmel kedveskedik, amiben mesél arról, hogyan javította fel a harmadik opera hanganyagát.