DevilStar – Judas Priest-dal Les Binks, K.K. Downing és Tim 'Ripper' Owens közreműködésével

írta CsiGabiGa | 2018.06.02.

Tegnap, pénteken jelent meg a digitális platformokon a DevilStar projekt Beyond the Realms of Death című dala. A megadott iTunes linken regisztráció nélkül is meghallgathatod az első másfél percet.

A DevilStar Entertainment Group eredetileg egy produceri iroda, melyet Paul Crook (Anthrax, Meat Loaf, Sebastian Bach) és John Madera alapítottak. Paul Crook gitáros is egyben, és mindketten nagy rajongói a Judas Priestnek. Azt gondolták, jó ötlet lenne újra felvenni a 40 éve született Beyond the Realms of Death című dalt, az 1978 februárjában megjelent 'Stained Class' album egyik sikerszámát. Meg is keresték vele az eredeti zeneszerző Les Binkset, aki akkoriban a Judas Priest dobosa volt. „Ő benne volt, mielőtt még be tudtam volna fejezni a mondatot” – mondta Crook.

Les Binks dobos mellé sikerült rábeszélniük két másik ex-Judas Priest tagot is a közreműködésre: K.K. Downing gitáros és Tim 'Ripper' Owens énekes, valamint Joey Vera (Armored Saint, Fates Warning) basszusgitáros szerepel a jubileumi felvételen. „Mindannyian beletettük a Judas Priest iránti szerelmünket, ügyelve rá, hogy a Priest-fanatikusok ne legyenek csalódottak – folytatta Crook. – K.K. igen erőteljesen hallatta hangját ezen a ponton, az ő szava volt a döntő a keverésnél. Alig várom, hogy mindenki hallja a végeredményt!”

A hétperces kompozícióból csupán egy 20 másodperces részletet tettek fel korábban a netre, de most már akár egy másfél perces részletet is meghallgathatsz az Apple digitális terjesztő előzeteseként ITT.

A DevilStar további dalokat is tervez megjelentetni az elkövetkező hónapokban, melyek egy része saját kompozíció, másik fele feldolgozás lesz, és szintén neves rock és heavy metal nevek közreműködésével készül majd.