fbpx

The Neal Morse Band – Koncertfilm, MorseFest, 2019-ben pedig új lemez

írta karpatisz | 2018.04.26.

2017 tavaszán járt Európában Neal Morse és zenekara, akik akkor a ’The Similitude Of A Dream’-et mutatták be, most pedig ismét holland helyszínen, ezúttal egy Tilburgben adott bulit rögzítettek, mely júniusban jelenik meg.

Tegnap jelent meg a Radiant Records honlapján a lentebb látható kisfilm, amellyel a június 15-én megjelenő ’The Similitude Of A Dream - Live in Tilburg 2017’ címre keresztelt kiadványt népszerűsítik. A Radiant Records és a Metal Blade Records közös kiadásában érkező újdonság 2CD+2DVD digipak és 2Blu-ray lemezeken lesz kapható. A koncertfilm főszereplője a kétórás koncept mű, melynek története John Bunyan 1678-ban megjelent ’Pilgrim’s Progress’ című könyvén alapul. Neal webes kereskedésében már elindult az előrendelés, IDE kattintva választhatunk a kidványok közül. Az első kétszáz előrendelő Neal által dedikált példányt kap.

Disc 1:

01. Intro
02. Long Day
03. Overture
04. The Dream
05. City Of Destruction
06. We Have Got To Go
07. Makes No Sense
08. Draw The Line
09. The Slough
10. Back To The City
11. The Ways Of A Fool
12. So Far Gone
13. Breath Of Angels

Disc 2:

01. Slave To Your Mind
02. Shortcut to Salvation
03. The Man in The Iron Cage
04. The Road Called Home
05. Sloth
06. Freedom Song
07. I'm Running
08. The Mask
09. Confrontation
10. The Battle
11. Broken Sky / Long Day (Reprise)
12. Momentum
13. Author of Confusion
14. Agenda
15. The Call

Mike Portnoy-nak köszönhetően azt is megtudhattuk közben, hogy a The Neal Morse Band következő stúdiólemezén az utolsó simításokat végzi, amely várhatóan 2019 év elején jelenik meg. A zenei irányvonal más lesz, mint amit a ’The Similitude Of A Dream’-en hallhattunk, ezúttal a ’Sola Scriptura’ vagy a Transatlantic ’Bridge Across Forever’ című lemezeit hozták példának, mivel nagyobb lélegzetű művek kerültek rá. A munkamániás dobos azt is elárulta, hogy az idei MorseFesten nem lesz ott, mivel a Sons Of Apollóval koncertezik abban az időben.

Közben Neal folytatja a 2014-ben elindított MorseFestet is, idén – Mike Portnoy távolléte miatt – érdekes műsort láthatnak majd az eseményre ellátogatók. Szeptember 14-én a 'Voices Of Beard' címmel egy „storyteller” buli lesz, ahol Spock’s Beard életműből idéznek, Neal Morse mellett Nick D’Virgilio, Ted Leonard, Eric Gillette és Randy George előadásában szólalnak meg a SB-dalok. Szeptember 15-én pedig egy vallásos tartalmú rockopera csendül fel a ’Jesus Christ The Excordist’, amely eredetileg csak a Neal rajongói klubjának tagjai ismerhetek eddig, hiszen ez 2009-es „Inner Circle” ajándék volt. Most teljes egészében megszólal ez a mű is, a következő közreműködőkkel: Neal Morse (billentyűs hangszerek, gitár), Paul Bielatowicz (szólógitár), Bill Hubauer (billentyűs hangszerek), Randy George (basszusgitár), Eric Gillette (dob). A énekesek pedig: Ted Leonard, Eva Kathryn, Nick D’Virgilio, Jake Livgren, Math Smith és Wil Morse. Persze nem lenne igazi a MorseFest vonósok, rézfúvósok, ütőhangszeresek és kórus részvétele nélkül.

Legutóbbi hozzászólások