Imonolith – Új zenekar Strapping Young Lad és Devin Townsend Project tagokkal

írta Wardrum | 2018.04.04.

Izgalmasan kezdődik az év a nemrég szünet-üzemmódba kapcsolt Devin Townsend Project dobosának és basszusgitárosának, ugyanis már januártól gőzerővel dolgoznak új zenekaruk építésén, melynek többi tagja sem kevésbé illusztris helyekről jön. A dobos, Ryan van Poederooyen exkluzív nyilatkozatot adott nekünk, ami a hajtás után olvasható.

A februárban bejelentett szétszéledés előtt láthatóan már kész terve volt a zenészeknek. A frissen alakult Imonolith nevű formációba Brian Wadell basszusgitáros és Ryan van Poederooyen nem akárkiket hódított meg maga mellé, mint Byron Stroudot (Strapping Young Lad, Fear Factory) és Jed Simont (Strapping Young Lad, Scar The Martyr). Legutoljára a megfelelő énekest sikerült megtalálni a zenekar élére, aki pedig Jon Howard (Threat Signal, Arkaea) lesz.

A dobost, Ryant kérdeztük az új lemezről, aki a következőket osztotta meg velünk: „Az Imonolith egy karcos, de mégis sokoldalú metalzenekar lesz. Rengeteg ötletet tettünk össze a zúzós riffektől, a döngölősebb ritmikákon át, egészen a lágyabb, progresszív megoldásokig. Ennek megfelelően a vokálok is széles skálán mozognak, lesz üvöltés, hörgés, de tiszta ének is! Elsősorban jó dalokat szeretnénk írni, legyen az gyors, súlyos vagy lassú.

Briannel, Jeddel és Byronnal 15 éve ismerjük egymást, hisz összeköt minket a DTP és az SYL is. Gyakorlatilag csak Jon számít új arcnak, ő érkezett legutoljára a zenekarba. Egy nagyszerű csapatról van szó, öt srác, akik remekül kijönnek egymással és mázsás dalokat írnak együtt. Borzasztóan lelkesek vagyunk! Jelenleg minden időnket a stúdióban töltjük, és nagyszerű lenne, ha idén már elő tudnánk állni egy teljes hosszúságú lemezzel. Ez sok tényezőn múlik, az idő majd eldönti”

Legutóbbi budapesti fellépésén Ryan egy interjú erejéig is megtisztelt bennünket, katt IDE érte!

Legutóbbi hozzászólások