Pretty Maids – A budapesti koncert másnapján lesz a DVD-felvétel

írta CsiGabiGa | 2018.03.19.

Egy interjúban Ronnie Atkins beszélt a koncertműsor összeállításának nehézségeiről, és arról is, hogy március 30-án a csehországi Zlinben veszik fel új DVD-jüket, melyen teljes egészében eljátsszák a tavaly 30 éves 'Future World' albumot.

 

 

A Pretty Maids énekese elmondta, hogy nagyon bonyolult összeállítani a mindenkori műsorukat, hiszen 16 album dalaiból kell szelektálni. „Ez néha roppant körülményes, mert az embereknek különböző elvárásaik vannak. Játszanod kell olyan dalokat, amikkel szeretnél megmutatni valamit magadból, és működik is élőben. Ugyanakkor muszáj játszanod olyan dalokat is, amiket a közönség elvár. Minél több albumot készítesz, annál bonyolultabb lesz ez a válogatás, és néha komoly viták vannak emiatt a bandán belül is, mert valaki ezt akarja játszani, míg a másik meg amazt. És van néhány dal, amit mindig el kell játszanunk, mert az emberek elvárják tőlünk a Future Worldöt, a Red, Hot And Heavyt vagy a Back To Backet.”

A zenekar jövőbeni terveiről pedig így beszélt: „A jelenlegi turnénkon akarunk egy DVD-felvételt csinálni, melyen teljes egészében eljátsszuk a 'Future World' albumot. Tavaly volt a harmincadik évfordulója az albumnak, és adtunk is pár jubileumi koncertet, és akkor kellett volna ezt megtennünk, de elmaradt. Ez a koncertfelvétel a szerkesztések után várhatóan ősszel jelenhet majd meg. Hamarosan elkezdjük írni az új albumunkat is, ami pedig 2019-re várható.”

Néhány nappal az interjú után a Pretty Maids hivatalosan is bejelentette, hogy március 30-án, Zlinben fogják rögzíteni a DVD-n és Blu-rayen megjelenő koncert anyagát, melyen teljes egészében eljátsszák a 'Future World' lemezüket, továbbá zenei pályafutásuk más fontos darabjait. Mi meg csak reménykedhetünk, hogy egy nappal előtte Budapesten legalább egy „nyilvános főpróbát” tartanak belőle ahelyett, hogy a 'Kingmaker' turné második körében megkapjuk majdnem ugyanazt a dalcsokrot, mint egy éve.

Legutóbbi hozzászólások