Meghalt Warrel Dane

írta TAZ | 2017.12.14.

Tegnap este elhunyt a Sanctuary és a Nevermore frontembere, Warrel Dane. Az énekes 56 éves volt.

Váratlanul, tegnap este Sao Paulóban elhunyt a Sanctuary és a Nevermore frontembere, Warrel Dane. Az énekest szívinfarktus érte, a zenésztársai és a mentők gyors közbeavatkozása sem segített már rajta.

„Abban a lakásban volt, ahol a lemez felvételei alatt tartózkodott. Szívmasszázst adtam neki és hívtuk a mentőket, akik gyorsan megérkeztek, de addigra már halott volt – mondta Johnny Moraes gitáros, aki Dane szólócsapatában pengetett. – Az egészsége nagyon rossz állapotban volt cukorbetegsége és alkoholizmusa miatt, rengeteg egészségügyi problémával küzdött.”

Az énekes második szólólemezén dolgozott, melyről nem is olyan régen számoltunk be, azonban befejezni már nem volt lehetősége. Társai viszont vendégekkel mindenképpen szeretnék véglegesíteni az anyagot, melynek csak az éneksávjai hiányosak, ezzel tisztelegve Warrel emléke előtt.

A Sanctuary gitárosa, Lenny Rutledge így emlékezett meg róla: „Arra a hírre ébredtem, hogy Warrel Dane elhunyt. Nem is igazán tudom, mit mondjak. A barátom, a testvérem, az elmúlt 30 év zenésztársa ment el. Jelenleg teljes sokkban vagyok.”

Nyugodj békében, Warrel!