Machine Head – „Ezzel az albummal a metal beszivároghat a mainstreambe”

írta TAZ | 2017.11.18.

Beyond The Pale címmel bemutatta első új dalát a Machine Head. Robb Flynnék új lemeze 2018 januárjában jön ’Catharsis’ címmel, és ha még emlékszel, hozzánk is eljönnek az albummal, úgyhogy az új dallal már el is kezdhetsz hangolódni a bulira.

A Nuclear Blastnél jelenik meg 2018. január 26-án a Machine Head új albuma, a ’Catharsis’. A 2015-ös ’Bloodstone & Diamonds’ folytatásának producere Robb Flynn volt, de segítségként ott volt a főnökkel Zack Ohren (Fallujah, All Shall Perish) is, aki a keverést is magára vállalta. A maszterelés Ted Jensen (Hatebreed, Alice In Chains, Deftones) nevéhez kötődik, míg a borítót Seanen Middleton készítette.

Robb a következőket mondta az új albummal kapcsolatban: „Úgy érzem, hogy ezzel az albummal a metal beszivároghat a mainstreambe. Nagyon sok figyelmet fordítottunk arra, hogy ezek a dalok még felismerhetőbbek legyenek egy szélesebb közönség számára. Egyszerűbb ötletek, egyszerűbb témák, és inkább a történetmesélésre összpontosítottunk a brutális költészettel, vagy bármi mással ellentétben. És miközben szeretném azt mondani, hogy ez volt a nagy terv, igazából az a helyzet, hogy nem volt semmiféle terv. Sosem tudod, hol fogsz kilyukadni, amikor elkezdesz egy lemezt írni, mivel egyszerűen csak írsz. De elmondom: ezzel elérkeztünk egy mérföldkőhöz. Amikor befejezel egy albumot, akkor mindig büszke vagy, de ezúttal valami igazán különlegeset kaptunk, tudjuk és érezzük. A ’Catharsis’ valóban magasabbra emelheti a műfajunkat.”

A csapat már be is mutatott egy dalt  a lemezről, mely alább hallgatható meg Beyond The Pale címmel. Ne feledd, a banda a Phoenix Music Hungary szervezésében érkezik Budapestre 2018. április 20-án, a Barba Negra Music Clubba. A koncert Facebook-eseményét ITT találod.

‘Catharsis’ számlista:

01. Volatile
02. Catharsis
03. Beyond The Pale
04. California Bleeding
05. Triple Beam
06. Kaleidoscope
07. Bastards
08. Hope Begets Hope
09. Screaming At The Sun
10. Behind A Mask
11. Heavy Lies The Crown
12. Psychotic
13. Grind You Down
14. Razorblade Smile
15. Eulogy

Legutóbbi hozzászólások