Special Providence – Két dallal hangolódunk a rövidesen megjelenő ’Will’-re

írta karpatisz | 2017.10.17.

Két évvel az ’Essence Of Change' megjelenése után ismét új stúdióanyaggal jelentkezik a Kaltenecker Zsolt (billentyűs hangszerek), Kertész Márton (gitár), Fehérvári Attila (basszusgitár) és Markó Ádám (dob) felállású csapat.

A progresszív metal rajongóinak ismét egy különleges csemege készül, hiszen október 23-án jelenik meg a Special Providence következő nagylemeze, melyet szintén a brit GEP kiadó gondoz. A négyes folytatja tovább a hagyományaikat: a dallamosság mellett a ritmikai komplexitás is megmaradt, amelyet ezúttal már két új dalban, az Irrelevant Connotationsben és a The Ancient Cosmic Bubble-ben le is tesztelhetjük. A rövidesen érkező nagylemezről Markó Ádámtól a következőket tudtuk meg:

„Az új lemezzel technikailag és hangszerelésileg is egy nagyot léptünk előre. Az egész anyagot nagyon tudatosan felépítve raktuk össze és próbáltunk új dimenziókat nyitni a Special Providence zenéjében, és azt gondolom, hogy ez sikerült is. Rengeteget tapasztaltunk az elmúlt két évben, több világhírű zenekar társaságában turnéztunk és így nagyobb rálátásunk lett a műfajban történő dolgokra. A nemrég megjelent klipes dalunk fogadtatása minden várakozást felülmúlt. Ennél jobb visszaigazolás nem is nagyon hiszem, hogy kell arra, hogy jó úton járunk!”

Azok, akik szeretnének dedikált példányt az újdonságból, IDE kattintva vásárolhatják meg a lemezt.

’Will’ dallista:

01. Akshaya Tritiya
02. Irrelevant Connotations
03. A Magnetic Moment
04. Will
05. Neptunian Pyramid Chill
06. Slow Spin
07. The Rainmaker
08. Mos Eisley
09. The Ancient Cosmic Bubble
10. Distant Knowledge