Stryper – Kitették Tim Gainest

írta TAZ | 2017.09.04.

Talán nem olyan meglepő a hír, ugyanis már egy jó éve sejteni lehet, hogy a Stryper háza táján valami nincs rendben, azonban az utóbbi hetek nyilatkozatai alapján Gaines kirúgására sokan nem számítottak volna.

 

 

„Hivatalosan is távoztam a zenekarból. Már egy éve tudni lehet, hogy a dolgok félrementek, azonban hivatalosan nem mondtam ki én és a banda sem, hogy nem dolgozunk tovább együtt – mondta pár napja Tim Gaines basszusgitáros a KNAC-nek.  – Akkor szabadult el a pokol, amikor elváltam, ami azt hiszem, keresztények között tabu, azonban nem én vagyok az egyetlen a Stryperben, aki így tett, ugyanis mindenki elvált emberrel házasodott össze. Én vagyok a rosszfiú, holott mindenki más is átesett ugyanezen? Na, mindegy…”

Oz Fox gitáros januárban még úgy nyilatkozott, hogy hamarosan ismét munkához látnak, miután Tim rendbe rakja magánéletét, tehát szétválásról eredetileg nem volt szó. Hogy mégis mi vezetett Gaines újabb „menesztéséhez”, az a zenekar hivatalos közleményéből derült ki: „A vád, hogy válása miatt bocsátottuk el Timet, nem is állhatna messzebb a valóságtól. Az évek során mindannyian küzdöttünk szakításokkal, válásokkal a kapcsolatainkban, és ez soha nem befolyásolta senkinek sem a pozícióját a zenekarban. Úgy döntöttünk, hogy tartunk egy kis szünetet annak érdekében, hogy Timnek legyen ideje és lehetősége rendezni személyes problémáit. Ugyanakkor Tim és Brandee szándékos, kiszámíthatatlan és ellenséges viselkedése – ami kárt okozott a Strypernek, valamint azzal fenyegetett, hogy aláássa a zenekar szakmai professzionális működését – nem hagyott más lehetőséget, mint hogy elváljanak útjaink. Tim és Brandee több sérülést okozott nekünk, mint azt el tudnátok képzelni. Arra is rákényszerültünk, hogy jogi lépésekhez folyamodjunk, mivel Tim 2016-ban egy nyilvános posztban azzal fenyegetőzött, hogy beperli a zenekart. Tim a testvérünk, és szeretjük őt, azonban ez a kapcsolat mára mérgezővé vált, így nem folytathatjuk küldetésünket és nem maradhatunk hűek ahhoz, amik vagyunk, és amit képviselünk, ha Tim velünk marad. Ugyanakkor nagyon izgatottak vagyunk a jövővel kapcsolatban, és hamarosan hivatalos bejelentést teszünk az új albummal, a turnéval és a basszusgitárossal kapcsolatban.”

Hogy ki lesz az új basszeros, azt tehát egyelőre nem tudni, viszont egy kommentben Michael Sweet azt írta, hogy olyasvalaki, aki „hálás, tiszteletteljes, udvarias, becsületes, szorgalmas, tehetséges és áldott, hogy tagja lehet a csapatnak.”

Legutóbbi hozzászólások