The Night Flight Orchestra – Itt az első dal az új lemezről

írta TAZ | 2017.03.25.

Korábban már bemutattuk a borítót és a dalcímeket, a hajtás után megismerhetitek a Soilwork és Arch Enemy tagokat is felvonultató banda új dalát, a Midnight Flyert.

„Az ’Amber Galactic’ lemezt késő éjjeleken és túl korai reggeleken készítettük, amikor a szemed sarkából néha belepillanthatsz egy másik dimenzióba, ahol a nők összetört szívű bombázók hálóingben, a pezsgő mindig ingyen van, a drogok pedig nem ártalmasak – mondta az új albumról a Soilwork énekese, Björn Strid. – Többet szerettünk volna, mint szimpla hallgatnivalót készíteni, mivel az egész albumot egy alternatív valóságban akartuk elhelyezni. Reméljük, hogy miután meghallgattad az ’Amber Galactic’-et, tágra nyílik a szemed és kanos leszel, valamint enyhén ittas. A legtöbb klasszikus rockzenét játszó banda olyan, mintha füveztek vagy LSD-ztek volna, nekünk azonban kokainos hangzásunk van.”

A 2012-es ’Internal Affairs’ és a 2015-ös ’Skyline Whispers’ folytatása május 19-én jelenik meg a Nuclear Blastnél. A Soilwork és Arch Enemy tagokat is felvonultató rockbanda a Handsome Hard Studios falai között rakta össze az anyagot, a munkafolyamatról David Andersson gitáros mesélt részletesen:

„A zenészi képességek önmagukban nem érdekesek, ahogy a zeneszerzés technikai vonatkozásai sem. Egyedül a zene mögött meghúzódó ötletekről és elképzelésekről érdemes behatóbban beszélni. Mindannyian eljutottunk arra a pontra, hogy igazából mindent el tudunk játszani és énekelni, amit csak akarunk, szóval nem is beszéltünk harmóniaváltásokról és erősítőkről a felvételek alatt. Kierkegaard elméleteiről a szorongásról, a habzóborok évjáratairól, a hangnemváltások pszichoakusztikus aspektusairól és a nők veleszületett fölényéről viszont sok szó esett, ahogy arról is, hogy miért néz ki jobban egy gyöngysor, ha valaki olyan viseli, aki unott arcot vág.”

Alább az első dal, a Midnight Flyer máris tesztelhető.