The Night Flight Orchestra – „Nekünk kokainos hangzásunk van”

írta TAZ | 2017.03.16.

Ahogy pár napja arról már beszámoltunk, hamarosan jön a svéd The Night Flight Orchestra harmadik lemeze, aminek most a számlistáját és borítóját is lecsekkolhatod.

„Az ’Amber Galactic’ lemezt késő éjjeleken és túl korai reggeleken készítettük, amikor a szemed sarkából néha belepillanthatsz egy másik dimenzióba, ahol a nők összetört szívű bombázók hálóingben, a pezsgő mindig ingyen van, a drogok pedig nem ártalmasak – mondta az új albumról a Soilwork énekese, Björn Strid. – Többet szerettünk volna, mint szimpla hallgatnivalót készíteni, mivel az egész albumot egy alternatív valóságban akartuk elhelyezni. Reméljük, hogy miután meghallgattad az ’Amber Galactic’-et, tágra nyílik a szemed és kanos leszel, valamint enyhén ittas. A legtöbb klasszikus rockzenét játszó banda olyan, mintha füveztek vagy LSD-ztek volna, nekünk azonban kokainos hangzásunk van.”

A 2012-es ’Internal Affairs’ és a 2015-ös ’Skyline Whispers’ folytatása május 19-én jelenik meg a Nuclear Blastnél. A Soilwork és Arch Enemy tagokat is felvonultató rockbanda a Handsome Hard Studios falai között rakta össze az anyagot, a munkafolyamatról David Andersson gitáros mesélt részletesen:

„A zenészi képességek önmagukban nem érdekesek, ahogy a zeneszerzés technikai vonatkozásai sem. Egyedül a zene mögött meghúzódó ötletekről és elképzelésekről érdemes behatóbban beszélni. Mindannyian eljutottunk arra a pontra, hogy igazából mindent el tudunk játszani és énekelni, amit csak akarunk, szóval nem is beszéltünk harmóniaváltásokról és erősítőkről a felvételek alatt. Kierkegaard elméleteiről a szorongásról, a habzóborok évjáratairól, a hangnemváltások pszichoakusztikus aspektusairól és a nők veleszületett fölényéről viszont sok szó esett, ahogy arról is, hogy miért néz ki jobban egy gyöngysor, ha valaki olyan viseli, aki unott arcot vág.”

a limitált kiadás lemezborítója:

’Amber Galactic’ számlista:

1. Midnight Flyer
2. Star Of Rio
3. Gemini
4. Sad State Of Affairs
5. Jennie
6. Domino
7. Josephine
8. Space Whisperer
9. Something Mysterious
10. Saturn In Velvet
11. Just Another Night (bónuszdal)
12. Fly Tonight (Never Rewind) (a japán kiadás bónuszdala)