Akela – A Dürer Kertben lesz az idei Farkasfarsang

írta Hard Rock Magazin | 2017.03.01.

Az Akelát anno „leprimitívezték”. Pedig (ebben a hazai rockéletben) ez a Formáció Az, Aki szeret bonyolítani. Nincs sima FarkasNap, vagy –Farsang, mindig hozzá van biggyesztve pár „avagy” ill. „egybekötött” titulus. 2017 ordas maszkabáljához a „Mese-mese-mÁtka matiné” az egyik.

Március 4-én 17 órától az Alma együttes nyitja a programot, ami egyre durvul, mire az Alcohol után eljut az Akeláig (a nagyobb gyerekeknek). Sok-sok-sok vendégzenekarral és sztárvendéggel teletűzdelt produkciók, majd 10 órás fülszaggatással kecsegtetik a jegyvásárlókat.

Az Akela 2 farkas című dalára készített „mesés” klipjének is ekkor van a hivatalos premierje.

Aki ismeri a farkastörténelmet, az tudhatja, hogy az Akela zenekar sosem volt a próbák fenevadja. Manapság se sikeredett ez másképpen, hisz’ szem-, fog- és fültanuk állítása szerint 1 db, „csonka” próbát követően lökik az új farkasbőrpüfölőt, az éhes/szomjas farkasok Közönsége elé. (Más források, az „1ből a mélyvízbe” hasonlatot emlegetik.)

Az új dobost – Nagyfi Marcellnek hívják, metal-családból származik:

„Faterja”, Nagyfi László (ős-Pokolgép, Omen), aki az Akela debütáló (’Fenevad’) albumának zenei rendezője címmel is büszkélkedhetne – (állítólag) félti trónörökös Porontyát, hogy Az a Farkasok között, súlyos (lelki, esetleg testi) sérüléseket fog szenvedni. (Lehet, hogy máris beigazolódott Félelme?)

Nagybátja, Nagyfi Zoltán (ex-Beatrice, ex-Szekeres Project, ex-Ossian, Omen) Maga is jó pár Akela-bulit dobolt.

A 90-es évek elején többször kisegítette a Bandát, volt, hogy kezdés előtt 1 órával hívták el egy tatabányai előadásra.

Az első (önálló), „Rockernek születtem” turnéra pedig félhivatalosan is Taggá avanzsált. Főnök szerint: „a Vér nem válik vízzé”, de e cikk írója sajnálja az új farkaskölyköt a március 4-ei durva megmérettetéstől.

Hosszas nyomozói munkálatok után sikerült a banda ordibátorát, Katona Lászlót „meginterjúvolni”:

Milyen az új dobos?

Tök jó fej, qrva jól néz ki, egy csomó csajt fog bevonzani. Csecsemőkora óta ismerem. 7 évesen egy házi bulin, a Fekete Gyulával duóban elénekelte a „Cigánylány” c. dalt – Életem egyik legjobb élménye volt.

De, hogy dobol?

Ki a f…t érdekel. Majd te, és a hozzád hasonló zeneesztéta/riporter/kritikusok/… +fejtik … Szerintem jó lesz …, majd húzunk rá egy mentőövet.

Facebook-esemény

Legutóbbi hozzászólások