King King – Hamarosan az A38 Hajón lép fel a brit blues-rock banda (x)

írta Hard Rock Magazin | 2017.02.13.

Végre Magyarországon is bemutatkozik az utóbbi évek egyik legjobb brit blues-rock zenekara, a King King. Három nagysikerű stúdióalbummal a tarsolyában, március 22-én lép fel a kiváló gitáros/énekes, Alan Nimmo vezette zenekar a budapesti A38 Hajón.

A King King formáció néhány éve tulajdonképpen a Nimmo Brothers mellékprojektjeként indult, Alan a zenésztársával, Lindsey Coulsonnal alapította. A név történetéről Alan azt mesélte, hogy volt egy ilyen nevű klub Los Angelesben, ami leégett. Egyébként Alan Nimmo kedvenc zenekarának, a The Red Devils-nek is volt egy ilyen című lemeze, és hát asszociációnak is jónak találták a blues királyok B.B., Albert és Freddie King neve után.

2011-ben jelent meg bemutatkozó lemezük 'Take My Hand' címmel. Óriási sikert értek el vele a közönségnél és a szakmában egyaránt, amit bizonyít, hogy a 2012-es British Blues Awards gáláján ők vitték haza a legjobb blues zenekarnak járó trófeát, valamint a lemezükkel is nyertek. Az ezt követő két albumukkal is tartani tudták a helyes irányt, és szinte minden évben tartoltak a brit blues-rock díjkiosztókon. 2016 októberében megjelent dupla koncertlemezükkel tökéletesen foglalják össze az eddig megtett utat, és megérdemelten zsebelték be az újabb trófeákat, a szinte ’best of’ lemeznek is beillő kiváló élő anyaggal.

Kis szerencsével sikerült egy dátumot elcsípnünk a  tavaszi turnéban, így végre a hazai közönség is élvezheti majd élőben a '70-es évek rockzenéjéből (is) táplálkozó dallamos blues-rock dalokat Alan Nimmo remek hangjával és kiváló gitárjátékával megfűszerezve. A hatások és tradíciók tisztelete mellett így kell szólnia napjainkban egy blues-rock zenekarnak!

2017.március 22., szerda - Budapest, A38 Hajó
Az este menetrendje:

19:00 - Kapunyitás
20:00 – King King (UK)
Belépő: elővételben 3900 Ft, a koncert napján 4500 Ft
Jegyek kaphatók a budapesti Musicland lemezboltban, az A38 Hajón, valamint a www.a38.hu weboldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.kingking.co.uk
https://www.facebook.com/events/585376048314679
https://www.a38.hu/

Legutóbbi hozzászólások