Haken – A kis Portnoy csapata nyit majd Budapesten is

írta karpatisz | 2017.01.25.

Árpilis 5-én látogat először hazánkba a brit csapat, akik előtt a francia The Algorithm és az amerikai illetőségű, Max Portnoy által életre hívott Next To None lép majd fel.

Az előző évben megjelent ’Affinity’-t népszerűsítő koncertsorozat március végén kezdődik, ennek részeként látogat el Budapestre, mégpedig a Dürer Kertbe a Haken. A csapat tizedik évfordulós ünnepi turnéján nemcsak a legutóbbi album, hanem a korábbi három nagylemez dalaiból is biztosan műsorra tűz majd. Kapcsolódó hír, hogy az InsideOut Music februárban ismét kiadja az ’Aquarius’ és a ’Visions’ albumokat, persze extrákkal megpakolva. A stúdióanyagokat Jens Bogren (Devin Townsend Project, Katatonia, Opeth) maszterelte újra, a bónuszlemezre viszont instrumentális változatokban kerülnek fel a dalok. A 2CD-s digipack és a több színben készülő 2LP+CD változatokat IDE kattintva lehet előrendelni a német kiadótól.

A Next To None debütáló albuma, az ’A Light In The Dark’ szintén az InsideOut Music gondozásában jelent meg, de 2015 nyarán. Az azóta eltelt időben sem ültek tétlenül a srácok, hiszen megírták és fel is vették a stúdióban a második nagylemezüket. Ezen az anyagon már Derrick Schneider gitáros játékát hallhatjuk majd. Max Portnoy és társai azt már elárulták, hogy az európai turnéig még nem fog megjelenni a friss albumuk, de néhány dalt majd bemutatnak élőben.

A The Algorithm valójában egy projektként működik, a francia zenész Rémi Gallego ötlete nyomán a progresszív metal és az elektronikus zene keveredése a fő stílusirány a lemezeiken. Eddig három albumuk jelent meg, a legutolsó 2016-ban ’Brute Force’ címmel, amelyet mi is tesztelhetünk.