Magnum – 36 év után távozik Mark Stanway

írta TAZ | 2016.12.11.

A brit hard rockerek billentyűse turné közben lépett le, amit visszavonhatatlan körülményekkel magyarázta, a csapat ugyanakkor még nem adott ki hivatalos nyilatkozatot Stanway döntésével és a zenekar jövővel kapcsolatban.

„Visszavonhatatlan körülmények miatt sajnálattal jelentem be, hogy életem egyik legnehezebb döntését hoztam meg, miszerint hivatalosan is elhagyom a Magnumot – jelentette be a Facebookon Mark Stanway billentyűs. – Elnézést kérek azoktól, akik talán abban reménykedtek, hogy személyesen is találkozhatnak velem az elkövetkező napokban, sajnos azonban nem leszek ott. Ugyanakkor szeretném tudatni veletek, hogy mindig is büszke leszek arra, hogy egy kis részt vállalhattam az elmúlt 36 év történéseiben, az együttesnek minden jót kívánok a jövőre nézve. Természetesen szorosan a zene mellett maradok, és remélhetőleg néhányatokat hamarosan újra látom majd.”

Mark 1982-ben csatlakozott a Magnumhoz a ’Chase The Dragon’ album idején, legutolsó lemeze pedig 2016 februárjában jelent meg a zenekarral, ’Sacred Blood 'Divine' Lies’ címmel. A banda időközben lenyomta hátralevő 3 koncertjét a zenész nélkül, és innentől a 2017. január 6-án megjelenő ’The Valley Of Tears - The Ballads’ kiadványra hangolnak.