Stephen Pearcy – Januárban jön a 'Smash', de közben fellépett Ratt-béli zenésztársaival is

írta CsiGabiGa | 2016.11.15.

A Frontiers Music 2017. január 27-re időzítette Stephen Pearcy negyedik szólóalbumának, a 'Smash'-nek a megjelenését.

Pearcy, aki elsősorban a Ratt alapító tagjaként és énekeseként ismert, gőzerővel dolgozik a lassan két éve készülő szólóalbumának befejezésén. Úgy látszik, most már valóban a célegyenesben van, mert a Frontiers kitűzte az album megjelenési időpontját, és megosztották a dalok, valamint a közreműködők listáját is az érdeklődőkkel. Előzetesként azonban még mindig csak a másfél éve megjelent I Can't Take It című dalt tudják felmutatni.

„Elég időnk volt ahhoz, hogy befejezzük az új lemez felvételeit. Megérte türelmesnek lenni, mert így minden egyes dalnak annyi figyelmet tudtunk szentelni, mint a soron következőnek – mondja Pearcy. – Erik Ferentinos (szólógitáros és társszerző), Greg D'Angelo (dobos) és Matt Thorne (basszusgitáros, billentyűs), valamint jómagam semmit sem siettünk el, nem fogadtunk el minden első, második vagy harmadik verziót. Hagytunk néhány dalt érni, ha szükséges volt, aztán később visszatértünk rá, és befejeztük. Nagyon elégedettek vagyunk a végeredménnyel."

Az énekes korábbi interjújában már pedzegette, hogy „soha ne mondd, hogy soha!”, és tényleg megtörtént: a Ratt klasszikus felállásának három tagja – Pearcy, a basszusgitáros Juan Croucier és a szólógitáros Warren DeMartini – október elsején felléptek, mint a Monsters Of Rock Cruise West – más néven Monsterwood – „meglepetéscsapata”. A színpadon segítségükre volt Carlos Cavazo gitáros, aki az utolsó Ratt-lemezen, az 'Infestation'-ön is gitározott, valamint Jimmy DeGrasso dobos, aki többek között a Y&T, a White Lion és a Megadeth tagja is volt.

Az egyelőre név nélküli csapatnak nem tagja Bobby Blotzer dobos, akivel megromlott a viszony, mióta a Ratt nevet elperelte a többiektől, és most Josh Alan énekessel turnézik az Egyesült Államokban. DeMartini pert indított Blotzer ellen tavaly azt állítva, hogy a dobos alaptalanul reklámozza igaziként „tribute zenekarát”. A vita még folyamatban van a kaliforniai állami bíróság előtt. Blotzer és DeMartini közösen birtokolják a jogokat a WBS Inc. cég tulajdonosaiként, amely a Ratt-tel kapcsolatos üzleti ügyeket kezeli.

'Smash' dallista:

1. I Know I'm Crazy
2. Ten Miles Wide
3. Lollipop
4. Dead Roses
5. Shut Down Baby
6. Hit Me With A Bullet
7. Want Too Much
8. What Do Ya Think
9. Jamie
10. Rain
11. I Can't Take It (album version)
12. Summer's End
13. Passion Infinity

Közreműködők:

Stephen E. Pearcy – ének, háttérvokál
Erik Ferentinos – ritmus- és szólógitár, háttérvokál
Greg D'Angelo – dob, ütőhangszerek
Matt Thorne – basszusgitár
Chris Hager – gitár (a harmadik dalban)