Apocalyptica – „Azt hittük, hogy senkit sem fog érdekelni az album, így nem is fűztünk nagy reményeket a zenekarhoz”

írta TAZ | 2016.05.12.

Idén lett húszéves az Apocalyptica első albuma, a ’Plays Metallica By Four Cellos’, aminek apropójából egy új klipet készített a finn csapat, valamint jövőre jubileumi koncertekkel ünneplik meg az évfordulót.

 

 

A tavaly őszi ’Shadowmaker’-t bemutató budapesti koncert után június 24-én a RockParton lép fel az Apocalyptica, a finn csapat azonban az aktuális turnét követően 2017 februárjában ismét útra kel, ugyanis a sikerkovács ’Plays Metallica By Four Cellos’ album idén ünnepli huszadik évfordulóját. A jubileum keretein belül remaszterelve, és három bónusszal július 22-én ismét megjelenik a lemez, aminek eddig kiadatlan dalához, a Batteryhez klip is készült.

A nagy sikert hozó albumról, és a zenekar kezdeti éveiről így nyilatkozott Eicca Toppinen a Hard Rock Magazinnak: „Ez egy olyan dolog volt, amire nem számítottunk, hiszen azt hittük, hogy senkit sem fog érdekelni az album, így nem is fűztünk nagy reményeket a zenekarhoz. Szóval az egy különös dolog volt, hogy az emberek elkezdtek érdeklődni a lemez iránt, majd pedig egyre több és több koncertfelkérést kaptunk. Azt hittük, hogy eladunk vagy 1000 példányt belőle, és lesz pár bulink évente, de végül teljesen megváltozott minden. Sosem gondoltuk, hogy ez a dolog sikeres lehet, egyszerűen csak szórakozásból csináltuk az egészet.”

’Plays Metallica By Four Cellos – remastered’ számlista:

1. Enter Sandman
2. Master Of Puppets

3. Harvester Of Sorrow
4. The Unforgiven
5. Sad But True
6. Creeping Death
7. Wherever I May Roam
8. Welcome Home (Sanitarium)
9. Battery
10. Nothing Else Matters
11. Seek & Destroy

Legutóbbi hozzászólások